Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Otobüsçülerin ‘kanunsuz kararına’ tepki yağdı!

Otobüsçülerin ‘kanunsuz kararına’ tepki yağdı!

Şehit aileleri, gazi aileleri, emniyet mensupları ve basın mensupları dışındaki 65 yaş üstü gibi 18 farklı gruptaki yolcuyu sadece 4 gün taşıma kararı alan ve 'kanunsuz' olduğu belirtilen karar sonrası büyük tepki çeken Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Yönetim Kurulu olağanüstü toplandı

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Otobüsçülerin ‘kanunsuz kararına’ tepki yağdı!
MUHABİR: Kamer Durdu

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Yönetim Kurulu olağanüstü toplantısını 21 Ekim 2023 Cumartesi günü Kocaeli’de gerçekleştirdi. Gündemdeki konuların ve gelişmelerin değerlendirildiği toplantıya Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt ev sahipliği yaptı.

Ercan Soydaş Başkanlığı'ndaki TÖHOB'un olağanüstü toplantı sonrası kaleme aldığı açıklama şöyle: “Son günlerde ücretsiz seyahat hakkı olan yolcularımız üzerinden, gerek basında gerekse sosyal medyada yapılan değerlendirmelerin neredeyse tamamının 65 yaş üzeri büyüklerimiz üzerinden yapıldığı ve sektörümüzün bu konuyu neden gündemde tuttuğu araştırılmadan hakarete varan eleştiriler yapıldığı görülmektedir. Esnaflarımız 9 yıldır Türkiye genelinde milyonlarca yaşlımıza ücretsiz hizmet vermekte iken, otobüste yer vermeyen, selamlarını dahi almayan ve onlara saygı göstermeyen birçok insanın aşağılayıcı ifadelerine maruz kaldık. Hak etmediğimiz halde siyaset yaptığımız, paraya doymadığımız, aç gözlü olduğumuz dile getirildi. Bu konuda sürekli sorduğumuz soruyu tekrar soruyoruz: Siz kendi sermayenizle kurduğunuz ve tüm giderlerini kendi imkanlarınızla karşıladığınız bir işte ücretsiz hizmet eder misiniz?”

22 farklı gruba ücretsiz ve indirimli hizmet

“Üstüne basa basa söylüyoruz 22 farklı gruba ücretsiz hizmet verilen toplu taşımada belediyeler tüm giderlerini kamu bütçesinden karşılarken özel sektörün ücretsiz ve indirimli taşımada sübvanse edilme talebi neden rahatsız ediyor? Bu sektör maliyet artışlarından etkilenmiyor mu? Bu işe yatırım yapan insanlar, çalışanlar, sizin komşunuz, akrabanız, arkadaşınız ve halkın bir parçası değil mi? İşçi, memur, çalışan veya diğer sektörler hak aradıklarında normal, esnaflarımız hak aradığında tepki neden? İhtiyacı olana ücretsiz seyahat hakkı verilsin, suistimal önlensin, esnaflarımız vatandaşla karşı karşıya bırakılmasın taleplerimizin neresi yanlış?”

Bu talebin neresi rahatsız edici?

“Kanuna rağmen ücretsiz seyahat hakkı olanları bindirmeyin, indirin gibi bir karar almamız mümkün değilken, bizim de asla tasvip etmediğimiz birkaç olay üzerinden tüm esnaflarımıza bu kadar hakaret edilmesi normal mi? Suçun bireyselliği ilkesi bizim sektör için geçerli değil mi? Herhangi bir meslek grubunda bireysel hatalar olduğunda o meslekteki tüm çalışanlar suçlanıyor veya o meslek grubuna bu kadar hakaret ediliyor mu? Tekrar söylüyoruz; bizim ücretsiz seyahat hakkı olanlarla bir sorunumuz yok. Yaptıkları hizmetin karşılığı ilgili kurumlar tarafından esnaflarımıza verilsin ki toplu taşıma sürdürülebilir olsun. Bu talebin neresi rahatsız edici?”

TÖHOB 4 gün ücretsiz kararını açıklamıştı

Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği, geçtiğimiz hafta 65 yaş üstü gibi 18 farklı gruptaki yolcular için ücretsiz kart ile taşıma sürecinin artık ayın 4 günü devam edeceğini açıklamıştı. Şehit aileleri, gazi aileleri, emniyet mensupları ve basın mensuplarının bu kapsam dışında tutulacağını belirtilmişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise açıklamalar sonrasında ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararının kanuna aykırı olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kitapların Şehri: Mersin kitap fuarı

Kitapların Şehri: Mersin kitap fuarı