Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Osmaniye'de pırasa üreticileri isyan etti!

Osmaniye'de pırasa üreticileri isyan etti!

Osmaniye'nin ilçesi Kadirli'de pırasa ve yeşil soğan üreticileri maliyet artışları nedeniyle çok zor duruma düştüklerini söylüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Osmaniye'de pırasa üreticileri isyan etti!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Kümbet köyünde pırasa ve yeşil soğan üreticisi Tayfun Gürlek, girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle zor bir sezon geçirdiklerini belirterek çiftçiliği bırakma noktasına geldiklerini açıkladı.

Osmaniye'de Pırasa Üreticileri Isyan Etti!

Gürlek, 'Geçen sene maliyeti 7 liraya olan pırasayı bu sene 14 liraya mal ediyoruz ve yine 7 liraya satıyoruz. Yapacak hiçbir şeyimiz kalmadı. Ne yapacağız bilmiyoruz. Mazot 40 lira, gübre 20 lira olmuş. Geçen sene 200 lira olan işçi yevmiyesi bu sene 600 lira. Bilmiyoruz, şaşırdık kaldık. Bırakacağız çiftçiliği. Bittik, mahvolduk' dedi.

Gürlek, maliyetlerin katlanarak arttığını ve ürünlerin karşılığında alınan gelirin yetersiz kaldığını ifade ederek, çiftçilikte sürdürülebilirliğin zorlaştığını dile getirdi. Çiftçilerin yaşadığı zorlukları vurgulayarak, işçi maliyetlerinden, mazot fiyatlarına kadar birçok faktörün çiftçileri olumsuz etkilediğini belirtti.

Osmaniye'de Pırasa Üreticileri Isyan Etti!

Ziraat mühendisleri ve çiftçi destekleri konusunda çözümler talep eden Gürlek, çiftçilerin geleceği için uygun politikaların hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hayata yön veren 10 etkileyici film!

Hayata yön veren 10 etkileyici film!