Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ons altın fiyatı 2 bin 670 doları aşarak rekor kırdı

Ons altın fiyatı 2 bin 670 doları aşarak rekor kırdı

Çin Merkez Bankası, zayıf iç talep ve düşen gayrimenkul sektörü karşısında bir dizi yeni politika tedbiri açıkladı. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ons altın fiyatı 2 bin 670 doları aşarak rekor kırdı

Çin Merkez Bankası (PBoC), dün yaptığı açıklamalarda, iç talepte süregelen zayıflık ve gayrimenkul sektöründeki düşüşün ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, ekonomiyi canlandırmak amacıyla bir dizi tedbir duyurdu. PBoC Başkanı Pan Gongşıng, düzenlediği basın toplantısında, ters repo faizinde indirimden zorunlu karşılık oranlarının azaltılmasına kadar birçok politika adımını açıkladı.

Ters Repo Faiz Oranı Düşürüldü

Pan, PBoC'nin piyasaya kısa vadeli nakit aktarmasının en önemli aracı olan 7 günlük ters repo faizini yüzde 1,7'den yüzde 1,5'e çektiğini duyurdu. Bu adım, piyasalardaki likiditeyi artırmayı hedefliyor. Banka ayrıca, finans kuruluşlarına verilen bir yıllık orta vadeli kredi faiz oranını da yüzde 2,30'dan yüzde 2,00'e düşürdüğünü açıkladı.

Ons altın fiyatı 2 bin 670 doları aşarak rekor kırdı

Altın Fiyatları Rekor Tazeledi

PBoC'nin açıkladığı yeni kararlar, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın da daha fazla faiz indirimiyle ekonomiyi destekleyeceğine dair beklentilerinin artmasına neden oldu. Bunun sonucunda, bugün altının ons fiyatı Londra Metal Borsası'nda (LME) 2,670,57 dolarla rekor tazeledi. Ancak değerli metalin ons fiyatı rekorunu yeniledikten sonra yüzde 0,4 düşüş gösterdi.

Altın Talebi Güçlü Kalıyor

Bu yıl altın onsu yaklaşık yüzde 30 değer kazanırken, analistler, altın talebinin yıl başından bu yana devam eden merkez bankası alımları ve Orta Doğu ile Ukrayna'daki çatışmalar nedeniyle güçlü kaldığını belirtiyor. Ayrıca, analistler, 100 seviyelerine kadar gerileyen dolar endeksinin ve düşen tahvil getirilerinin de altının alternatif maliyetini azaltarak yukarı yönlü hareketini desteklediğini ifade ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Roma'da Ekim Ayında Filistin'e Destek Gösterileri Yasaklandı

Roma'da Ekim Ayında Filistin'e Destek Gösterileri Yasaklandı