Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ömer Fethi Gürer: "Hububat Taban Fiyatı Çiftçiyi Zora Soktu"

Ömer Fethi Gürer: "Hububat Taban Fiyatı Çiftçiyi Zora Soktu"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) açıkladığı hububat alım fiyatlarını sert bir dille eleştirdi. Gürer, fiyatların çiftçiyi zora soktuğunu ve üretim maliyetlerini karşılamadığını savundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ömer Fethi Gürer: "Hububat Taban Fiyatı Çiftçiyi Zora Soktu"
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) tarafından açıklanan hububat taban fiyatının çiftçilerin üretim maliyetlerinin altında olduğunu savunarak, fiyatın ton başına 15 bin TL olarak revize edilmesi gerektiğini belirtti. Gürer, "Açıklanan fiyat çiftçi için tam bir şok oldu" dedi.

Gürer: "TMO Çiftçiyi Zora Soktu"

Ömer Fethi Gürer, TMO'nun duyurduğu hububat alım fiyatlarının çiftçiyi zora soktuğunu belirtti. TMO'nun çiftçinin kara gün dostu olması gerektiğini vurgulayan Gürer, açıklanan fiyatların çiftçinin giderlerini karşılamadığını dile getirdi.

Gürer, şu ifadeleri kullandı: "Toprak Mahsulleri Ofisi, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üretim miktarının tamamını satın alacağını duyurdu. Makarnalık buğdayda geçen yılki fiyatın bu yıl 10 bin TL’ye; ekmeklik buğdayda ise fiyatın bu yıl 9 bin 250 TL’ye çıktığını belirterek, açıklanan fiyatların çiftçinin beklentilerini karşılamadığını ifade etti.

TMO'ya Sert Eleştiri

Ömer Fethi Gürer, TMO'nun açıkladığı fiyatların çiftçiyi tüccara mahkum ettiğini savundu. Gürer, "TMO çiftçinin yanında durmadı. Çiftçiyi tüccara boyun eğdirdi. Çünkü bu fiyat, gerçek anlamda enflasyon rakamından vazgeçtik, girdi maliyetlerindeki artışın dahi çok çok altında bir fiyat oldu" şeklinde konuştu.

Çiftçiye Darbe: TMO'nun Politikası

Ömer Fethi Gürer, TMO'nun politikasının çiftçiyi zora soktuğunu belirtti. Gürer, TMO'nun açıkladığı hububat alım fiyatlarının çiftçiyi üretimden koparacak derecede düşük olduğunu dile getirerek, çiftçinin beklentilerini karşılamadığını ifade etti. Gürer, TMO'nun politikasının çiftçiye darbe vurduğunu vurguladı.

"TMO Şartları Üreticiyi Zorluyor"

Ömer Fethi Gürer, TMO'nun randevulu alım sistemi sebebiyle üreticinin tarladaki ürünlerini daha düşük fiyatlarla tüccara sattığını belirtti. Gürer, çiftçinin TMO'nun şartları nedeniyle ürünlerini düşük fiyatlarla tüccara vermek zorunda kaldığını ifade etti. Gürer, çiftçinin TMO'nun şartları nedeniyle zor durumda olduğunu vurguladı.

Hububat Hasadında Sorunlar

Ömer Fethi Gürer, hububat hasadında yaşanan sorunlara da değindi. Gürer, TMO'nun geç ve düşük fiyatlarla açıkladığı alım fiyatlarının çiftçiyi olumsuz etkilediğini belirtti. Gürer, AKP iktidarlarının hasat öncesi fiyat açıklamasının geçen yıl sona erdiğini ancak bu yıl devam ettiğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Düğün yapacaklara kötü haber! Gelinlik denemek artık ücretli

Düğün yapacaklara kötü haber! Gelinlik denemek artık ücretli