Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Motorine indirim geliyor: Tabelalar yine değişiyor!

Motorine indirim geliyor: Tabelalar yine değişiyor!

Finans uzmanı İris Cibre, motorine Çarşamba gününden itibaren 1 TL civarında indirim yapılacağını duyurdu. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Motorine indirim geliyor: Tabelalar yine değişiyor!
KAYNAK: Haber Merkezi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Finans uzmanı İris Cibre'nin duyurusuna göre, motorine Çarşamba gününden itibaren 1 TL civarında bir indirim yapılması planlanıyor. Henüz indirimin kesin olup olmadığı konusunda net bir bilgi bulunmamakla birlikte, motorin kullanıcıları gelişmeleri yakından takip ediyor.

Akaryakıt Fiyatlarındaki Dalgalanmalar

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar ile vergi artışlarının akaryakıt fiyatlarına olan etkisi devam ediyor. Son zamanlarda bu faktörlerden kaynaklı indirim ve zam haberleri sıkça gündeme geliyor.

İndirim Pompaya Yansıdı

6 Eylül Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1.81 TL indirim yapıldı. Güncel akaryakıt fiyatlarındaki değişimler, tüketicilerin bütçelerini yakından ilgilendiriyor.

Şehirlere Göre Akaryakıt Fiyatları

İstanbul Avrupa yakasında benzinin litre fiyatı 41.52 TL, motorinin litre fiyatı 43.23 TL ve LPG'nin litre fiyatı 25.13 TL olarak belirlendi. İstanbul Anadolu yakasında ise benzin, motorin ve LPG fiyatları şu şekilde:

İstanbul Anadolu Yakası:

Benzin: 41.40 TL

Motorin: 43.16 TL

LPG: 24.59 TL

Ankara'da akaryakıt fiyatları ise:

Benzin: 41.85 TL

Motorin: 43.64 TL

LPG: 25.14 TL

İzmir'de ise akaryakıt fiyatları şu şekilde:

Benzin: 42.30 TL

Motorin: 44.16 TL

LPG: 24.89 TL

Artan Akaryakıt Fiyatları

14 Mayıs seçimleri öncesi benzinin litre fiyatı 19,76 TL iken, motorinin litre fiyatı 18,58 TL idi. Ancak seçimlerden bu yana benzine yaklaşık 22 TL, motorine ise yaklaşık 25 TL zam geldi.

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatları ile dolar kurundaki değişikliklerin ortalamasına göre rafineriler tarafından belirleniyor. Dağıtım firmaları bu fiyatlar üzerine belirli marjlar ekleyerek satış yapıyorlar. Rekabet ve serbest piyasa koşulları da fiyatların değişkenliğinde rol oynuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de Kadın C*nayeti Protesto Edildi

Mersin'de Kadın C*nayeti Protesto Edildi