Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Mitsubishi, Honda-Nissan ittifakına katıldı: Hisseler yükselişe geçti

Mitsubishi, Honda-Nissan ittifakına katıldı: Hisseler yükselişe geçti

Japon otomobil üreticileri Mitsubishi Motors, Honda Motor ve Nissan Motor, stratejik bir ortaklık kurma aşamasına geldi. Bu ortaklık, araç içi yazılım standartlarını belirlemeyi hedefliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mitsubishi, Honda-Nissan ittifakına katıldı: Hisseler yükselişe geçti
KAYNAK: Haber Merkezi

Nikkei gazetesinin haberine göre, Japon otomobil üreticisi Mitsubishi Motors, toplam satışları 8 milyondan fazla olan Honda Motor ve Nissan Motor ile yeni bir stratejik ortaklık kurma planları yapıyor. Mitsubishi Motors'un, Nissan'ın yüzde 34 hissesine sahip olduğu belirtildi. Üç firmanın, otomobillerde kullanılan araç içi yazılımı standartlaştırmayı planladığı ifade ediliyor.

Nissan ve Honda'nın Durumu

Nissan Motor'ın, ABD ve Çin'de pazar payını kaybetmesiyle dikkat çektiği bildiriliyor. Şirket, ABD'deki indirimlerin ilk çeyrek kârını olumsuz etkilediğini ve bu nedenle yıllık görünümünü düşürdüğünü açıkladı. Honda Motor ve Nissan Motor, elektrikli araç bileşenleri ve otomotiv yazılım platformları üzerine işbirliği yapma niyetini daha önce açıklamıştı. Ancak, Mitsubishi Motors bu konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı, Nissan sözcüsü ise haberin şirketler tarafından doğrulanmadığını belirtti.

Çin Pazarında Artan Rekabet

Çin, dünyanın en büyük otomobil pazarı olarak Japon markaları için zorlu bir rekabet ortamı sunuyor. Çinli BYD ve Tesla gibi şirketler, düşük fiyatlı ve yazılım yüklü araçlarla pazarda güç kazandı. Bu bağlamda, Japon otomobil üreticilerinin maliyetleri düşürmek ve rekabet avantajı sağlamak amacıyla bir araya gelmeleri önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Hisse Senedi Pazarında Hareketlilik

Ortaya çıkan haberler sonrası Mitsubishi Motors'un hisseleri %6,3 oranında yükseldi. Nissan'ın hisseleri %2,8, Honda'nın hisseleri ise %2,6 oranında artış gösterdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Venezuela'da Maduro'nun Seçimi Kazandığı Duyuruldu; Muhalefet Kendi Zaferini İddia Ediyor

Venezuela'da Maduro'nun Seçimi Kazandığı Duyuruldu; Muhalefet Kendi Zaferini İddia Ediyor