Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi MESKİ yaylaların içme suyu kapasitesini artırdı

MESKİ yaylaların içme suyu kapasitesini artırdı

Mersin'de, Gözne-Ayvagediği isale hattı üzerindeki yeni su deposu ile Toroslar'daki mahallelerin içme suyu kapasitesi artırıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MESKİ yaylaların içme suyu kapasitesini artırdı
KAYNAK: İHA

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin'in Toroslar ilçesindeki içme suyu sorununu çözmek amacıyla Gözne-Ayvagediği isale hattı üzerinde 5000 metreküplük prizmatik biriktirme su deposu inşa etti. Bu yatırım sayesinde, yaylacıların sıklıkla tercih ettiği Gözne, Ayvagediği, Soğucak, Bekiralanı, Darısekisi, Kepirli, Güzelyayla ve Musalı mahallelerinin içme suyu kapasitesi artırıldı.

A W261019 01 Result

Yaz Aylarında Su Sorununa Çözüm Olacak Mı?

Toroslar ilçesinde yer alan 8 mahalle, yaz aylarında artan nüfus ve aşırı su kullanımı nedeniyle zaman zaman içme suyu sıkıntısı yaşıyordu. MESKİ, bu soruna çözüm olarak gerçekleştirdiği yatırımlarla bölgenin içme suyu kapasitesini artırmayı hedefliyor. Gözne-Ayvagediği isale hattı üzerinde inşa edilen yeni su deposu, yaz aylarında bölgeyi yayla olarak kullanan vatandaşların su ihtiyacını karşılayacak kapasitede tasarlandı.

A W261019 03 Result

61 Milyon Liralık Yatırım

MESKİ’nin yaklaşık 61 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirdiği proje kapsamında, 5000 metreküplük prizmatik su deposu tamamlanarak mevcut içme suyu hattına ve önceden yapılmış depolara bağlantılar sağlandı. Bu yatırım sayesinde depo rezervi 450 metreküpten 10 bin 500 metreküpe çıkarılarak 50 bin kişiye daha hizmet verebilir hale getirildi.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alex de Souza sağlık kontrolünden geçti

Alex de Souza sağlık kontrolünden geçti