Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Mersin üretici kadınlar, Büyükşehir Belediyesi ile el ürünlerini tanıtıyor

Mersin üretici kadınlar, Büyükşehir Belediyesi ile el ürünlerini tanıtıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üretici kadınlara destek verme ve üretici kadınların emeğini daha görünür kılma amacıyla başlattığı üretici kadın stantları projesi kapsamında faaliyetlerine devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin üretici kadınlar, Büyükşehir Belediyesi ile el ürünlerini tanıtıyor
KAYNAK: İHA

Bu projenin bir parçası olarak Mut ilçesinde bulunan Taşhan'da hizmete açılan stantlarda ürünlerini satan üretici kadınlar, şimdi de Akdeniz ilçesindeki yoğurt pazarında stantlar kurarak el emeği ürünlerini daha fazla insana tanıtma ve kazanç elde etme fırsatı buluyorlar.

Üretici Cemile Temer, Mut ilçesinden gelerek stant açtığını ve taş boyama ile doğal taştan takı yapma işine emekli olduktan sonra kazanç sağlamak amacıyla başladığını söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin üretici kadın stantları sayesinde bu işi yapmaya başladığını belirten Temer, "Taşhan'da böyle bir proje olmasaydı, ben böyle bir şey asla yapamazdım. İmkan verildiğinde, zaten kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Büyükşehir de bu konuda bize son derece destek veriyor" dedi.

Üretici Ayşe Cenk ise Mut'a özgü birçok ürünü, Büyükşehir Belediyesi'nin stantları sayesinde tüketicilerle daha kolay buluşturduğunu belirtti. Ayşe Cenk, aynı zamanda geçtiğimiz haftalarda Mut'ta gerçekleştirilen Patkara Bağ Bozumu etkinliğine katıldığını ve bu sayede daha fazla insanın ürünlerini tanıdığını ifade etti.

Üretici Neşe Kara da stantında salça, zeytin, turşu, zeytinyağı gibi mutfak ürünlerini satmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Kara, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kadınlara sağladığı desteklerin çok iyi olduğunu ve her konuda yardımcı olduklarını ifade etti. Ayrıca, Mut'tan Akdeniz'e kadar gelmelerine rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine her türlü kolaylığı sağladığını vurguladı.

AW057095_01AW057095_02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İki siyasi partiden beklenmedik ittifak! Kulisler sallandı

İki siyasi partiden beklenmedik ittifak! Kulisler sallandı