Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Merkez Bankası'nın ödeme sistemleri yenilendi

Merkez Bankası'nın ödeme sistemleri yenilendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Ödeme Sistemleri altyapısını yenileyerek, daha esnek ve verimli bir yapıya kavuşturdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Merkez Bankası'nın ödeme sistemleri yenilendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Bankalararası Türk Lirası Aktarım Sistemi (EFT), Müşteriler Arası Türk Lirası Aktarım Sistemi (PÖS) ve Elektronik Menkul Kıymet Transfer Sistemi (EMKT) bileşenlerinden oluşan Ödeme Sistemlerini daha esnek ve bağımsız bir yapıya kavuşturarak devreye aldı. 23 Şubat itibarıyla hizmete başlayan bu yenilik, sektördeki önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Günlük İşlem Adedi 3,1 Milyonu Aştı

Banka tarafından yapılan açıklamada, TCMB Ödeme Sistemleri'nin 1992 yılından bu yana faaliyet gösterdiği ve 2013 yılında TCMB bünyesinde yeniden geliştirilerek üretime alındığı belirtildi. Ayrıca, önceki yıl içerisinde yaklaşık 780 milyon adet işlemin gerçekleştiği ve günlük ortalama işlem adedinin 3,1 milyon olduğu vurgulandı. Bu durum, TCMB Ödeme Sistemleri'nin Türkiye ödemeler ekosisteminin temel altyapılarından biri haline geldiğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Geliştirme Çalışmaları Devam Edecek

Açıklamada, önümüzdeki dönemde sektör ihtiyaçları, uluslararası gereksinimler ve güncel teknolojik gelişmelere paralel olarak, sistemlerin etkin ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak adına geliştirme çalışmalarının süreceği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İnci Taneleri Son Bölüm Full İzle! İnci Taneleri' nde İşler Karıştı!

İnci Taneleri Son Bölüm Full İzle! İnci Taneleri' nde İşler Karıştı!