Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Gözler Merkez Bankası'nda

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Gözler Merkez Bankası'nda

TCMB Para Politikası Kurulu, Başkan Fatih Karahan başkanlığında toplanacak. Faiz kararı, Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Gözler Merkez Bankası'nda
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında 19 Eylül Perşembe günü toplanacak. Toplantının ardından, saat 14.00'te faiz kararının açıklanması bekleniyor. Geçen ay gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmuştu. Şimdi gözler, TCMB'nin bu ayki faiz kararına çevrildi.

Politika Faizi Beklentileri

Eylül ayında gerçekleşen Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre, cari ay sonu için politika faizi beklentisi yüzde 50 olarak öngörülüyor. Ancak, 3 ay sonrasına dair beklenti yüzde 46,48'e, 12 ay sonrasına dair beklenti ise yüzde 31,66'ya gerilemiş durumda. Bu değişim, piyasalardaki geleceğe yönelik öngörülerin ve beklentilerin nasıl şekillendiğini gösteriyor.

Eylül Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi

TCMB tarafından yapılan Piyasa Katılımcıları Anketi, reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 64 katılımcının görüşlerini yansıtıyor. Anket sonuçları, ekonomik iyileşme ve faiz politikalarının piyasa üzerindeki etkilerini anlamak açısından önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sosyal medya kullanımı burun estetiklerini artırdı

Sosyal medya kullanımı burun estetiklerini artırdı