Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama

Yeni atanan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, göreve başlamasının ardından şu açıklamayı yaptı: "Enflasyon hedefe ulaşana kadar gerekli parasal sıkılığı koruma kararlılığımızı sürdüreceğiz."

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama
KAYNAK: İHA

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, göreve atanmasının ardından ilk değerlendirmesini yaptı.

Karahan, TCMB'nin resmi web sitesinde yayınlanan açıklamada enflasyonla mücadele konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Değerli dostlar, bu süreçte güçlü bir ekiple birlikte enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atmaya devam ediyoruz. Enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere çekmek için çeşitli önlemleri almaya kararlıyız. Ekonomik istikrarı korumak, enflasyonu düşürmek ve finansal sistemde sağlıklı bir ortamı sürdürmek amacıyla yoğun çaba harcıyoruz. Gelişmeleri yakından izleyerek, enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını titizlikle değerlendiriyoruz. Enflasyonla mücadelede herhangi bir gerilemeye izin vermeden, para politikasındaki sıkılığı sürdüreceğiz. Ekonomik temelleri güçlendirmek ve fiyat istikrarını sağlamak adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Türkiye ekonomisinin sağlıklı bir büyüme sürecine girmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İneklerin süt verimini Dilber şarkısıyla artırdı

İneklerin süt verimini Dilber şarkısıyla artırdı