Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Marketlerde yeni dönem: O ürünler artık satışa sunulamayacak

Marketlerde yeni dönem: O ürünler artık satışa sunulamayacak

Bakan Yumaklı, gıda güvenliği ve tüketici haklarını ön planda tutarak yapılan düzenlemeleri açıkladı. Yanıltıcı ürün ifadelerine ve görsellere sınırlamalar getirilirken, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşımı için önemli adımlar atıldı. Denetimlerin artırılması ve vatandaşların da bu sürece katılımı vurgulandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Marketlerde yeni dönem: O ürünler artık satışa sunulamayacak
KAYNAK: Haber Merkezi

İbrahim Yumaklı, sağlıklı ve güvenilir gıda tedariki için Gıda Kodeksi'nde bir dizi düzenleme yapıldığını ve bu düzenlemelerin süreceğini belirtti. Yumaklı, tüketicilerin raflarda ilk bakışta göreceği yerde gıdanın adının, aynı punto, stil ve karakterde yazılacağını vurguladı. Ayrıca, yanıltıcı görsellerin kullanılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Yanıltıcı Görsellerin Kullanımı ve Ürün İfadelerinde Sınırlamalar Getiriliyor

Özellikle içeriğinde çilek yerine sadece çilek aroması bulunan ürünlerde çilek görseli kullanılmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Bakan Yumaklı, tüketicileri yanıltabilecek benzer ürünlerde '… Tadında', '… Lezzeti', '… Keyfi' gibi ifadelerin kullanılmasına da izin verilmeyeceğini belirtti.

Vatandaşların Güvenilir Gıdaya Ulaşımı ve Şikayetlerin Değerlendirilmesi

Bakan Yumaklı, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşımının önemine değinerek ALO 174 Gıda Hattı'nın kurulduğunu ve ihbar ve şikayetlere en geç 15 gün içinde cevap verildiğini açıkladı. Ayrıca, şüphelenilen gıda ürünlerini ve yerlerini ALO 174 veya (0 501 174 0 174) olan WhatsApp İhbar Hattı'na bildirmenin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Gönüllü Gıda Denetçileri ve Denetimlerin Önemi

Üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde 7.500'den fazla gıda denetçisinin mesai mefhumu gözetmeksizin denetimler gerçekleştirdiğini belirten Bakan Yumaklı, vatandaşları gönüllü gıda denetçisi olmaya davet etti. Yumaklı, gıda güvenliğinin insan sağlığı için kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emeklilere 2024'te büyük zam ve promosyon fırsatları geldi

Emeklilere 2024'te büyük zam ve promosyon fırsatları geldi