Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Kuru kayısıda taban fiyat açıklandı

Kuru kayısıda taban fiyat açıklandı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), kuru kayısı alımında uygulayacağı taban fiyatları ve alım süreçlerini duyurdu. İşte detaylar....

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kuru kayısıda taban fiyat açıklandı
KAYNAK: İHA

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), ülkenin en önemli ihraç ürünlerinden biri olan kuru kayısı için taban fiyat açıklaması yaptı. 3 Eylül 2024 itibarıyla başlayacak alımlarda, kükürtlenmiş kayısı için kilogram başına 150 TL, kükürtlenmemiş kayısı için ise 155 TL fiyat uygulanacak. Bu karar, piyasalardaki istikrarı sağlamak ve üreticilerin depo ihtiyacını karşılamak amacıyla alındı.

Alım Süreci ve Depo Bilgileri

TMO, kuru kayısı alımlarını TMO-TOBB Lisanslı Depoculuk AŞ'nin lisanslı deposu üzerinden, Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) yoluyla gerçekleştirecek. Alımlar 3 Eylül 2024'ten itibaren başlayacak ve kaliteye göre fiyatlandırma yapılacak.

Sadıkoğlu'ndan Teşekkür Mesajı geldi

Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, alınan karar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal'a teşekkür etti. Sadıkoğlu, depremden etkilenen Malatya'nın ana gelir kaynağı olan kayısının korunması adına TMO'nun taban fiyat açıklamasını ve ürün alımı yapacak olmasını "sevindirici bir gelişme" olarak değerlendirdi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kovada Gölü Milli Parkı'na bırakılan alageyiklerin ilk yavruları fotokapanda

Kovada Gölü Milli Parkı'na bırakılan alageyiklerin ilk yavruları fotokapanda