Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Kurban Bayramı'nda Ölüdeniz'de oteller tam kapasite çalışacak

Kurban Bayramı'nda Ölüdeniz'de oteller tam kapasite çalışacak

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Kurban Bayramı tatilinde Ölüdeniz'deki otellerin doluluk oranlarının yüzde yüze ulaşacağını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kurban Bayramı'nda Ölüdeniz'de oteller tam kapasite çalışacak
KAYNAK: İHA

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Muğla'nın önemli turizm merkezlerinden Fethiye'deki turistik tesisler tam kapasiteye ulaştı. Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, bayram döneminde rezervasyonların çok iyi durumda olduğunu ifade ederek, özellikle yerli turistlerin bölgeye büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Kökten, bu yıl turizm sezonunun yavaş başladığını vurgulayarak, 'İnşallah bayram dönemi iyi geçecek. Bayram sonrası da aynı yoğunluğun devam etmesini umut ediyorum. İşletmecilerimizin sezondan büyük beklentileri var. Bayramdan sonra da rezervasyonlar iyi gözüküyor' dedi.

A W228395 05 Result

'Fethiye ve Ölüdeniz'deki Fiyatlar Gözden Geçirilmeli'

Türkiye'nin bazı bölgelerinin diğer ülkelere kıyasla daha pahalı olduğunu belirten Kökten, Fethiye ve Ölüdeniz'de fiyatların ciddi bir şekilde revize edilmesi gerektiğini söyledi. Kökten, 'Diğer ülkelere göre pahalı olduğumuz noktalar var ama bizim durumumuz farklı. Herkes kendi belirlediği fiyatlarla hareket ediyor. Bazı yerlerde ciddi fiyat artışları var. En lüks mekanlardaki fiyatlara bakarak ücret belirlemek doğru değil. Konsept ve giderlere göre fiyatlandırma yapılmalı. Hem Fethiye merkezde hem de Ölüdeniz'de fiyatların ciddi bir revizeye girmesi lazım' diye konuştu.

A W228395 02 Result

Yerli Turist Yoğunluğu Dikkat Çekiyor

Kurban Bayramı döneminde Ölüdeniz'de daha çok yerli turistlerin yoğunluk oluşturacağına dikkat çeken Kökten, bayram tatilinin turizm sektörü için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Kökten, 'Bu yıl sezonun yavaş başlaması işletmecilerimizi biraz tedirgin etti ama bayram tatili ile bu durumu telafi etmeyi umuyoruz. Bayramdan sonra da yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin devam etmesini bekliyoruz' dedi.

Otellerde Yer Bulmak Zor

Kurban Bayramı tatilinde Ölüdeniz'deki otellerde yer bulmanın zor olacağına işaret eden Kökten, tatilcilerin önceden rezervasyon yapmaları gerektiğini hatırlattı. 'Bayram döneminde doluluk oranları yüzde 100'e ulaşacak. Bu yüzden tatilcilerin erken rezervasyon yapmalarını öneriyoruz. Sezon sonuna kadar bu yoğunluğun devam etmesini bekliyoruz' dedi.

A W228395 06 Result

Ekonomik Durum Fiyatları Etkiliyor

Kökten, ekonomik durumun fiyatlara olan etkisinden de bahsederek, 'Bazı mekanlarda fiyatlar ciddi şekilde arttı. Ancak herkesin aynı fiyatları koymaması gerekiyor. Her işletme kendi giderlerine ve konseptine göre fiyat belirlemeli. Bu durum hem turistler hem de işletmeciler için daha adil olacaktır' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beyoğlu'nda Seyir Halindeki Taksi Alev Aldı!

Beyoğlu'nda Seyir Halindeki Taksi Alev Aldı!