Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Kripto para dünyasında dev vurgun çalınan paralar kara listeye alındı

Kripto para dünyasında dev vurgun çalınan paralar kara listeye alındı

Kuzey Koreli hacker grupları, kripto para dünyasında liderliği ele geçirerek ülkenin nükleer füze denemelerine önemli finansal destek sağlıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kripto para dünyasında dev vurgun çalınan paralar kara listeye alındı
KAYNAK: Haber Merkezi

Donanımhaber'in aktardığı habere göre, kripto dünyasının kontrolsüz yapısı, siber saldırılara karşı savunmasız bir ortam oluşturarak, özellikle Kuzey Kore merkezli siber örgütler için yeni bir iş fırsatı sunmaktadır. Lazarus gibi Kuzey Kore kaynaklı siber saldırganlar, son altı yılda 3 milyar dolarlık vurgun gerçekleştirerek dikkat çekiyor. Sadece 2022'de 1.7 milyar dolar çalan bu saldırganlar, 2021 Kuzey Kore ihracat rakamının neredeyse 10 katına denk gelen bir miktarı ele geçirmiş durumda.

Bu rakam, Kuzey Kore'nin askeri bütçesinin yarısına denk gelirken, özellikle bu yıl gerçekleşen Axie Infinity saldırısı, 600 milyon dolar civarında bir kayıba neden oldu.

Kuzey Kore tarafından finanse edildiği iddia edilen siber saldırganlar, elde ettikleri varlıkları Tornado Cash ve Sinbad gibi gizlilik odaklı değişim platformlarında aklarken, ABD ise bu iki platformu kara listeye alarak önlem almaya çalışıyor. Çalınan paraların Kuzey Kore'nin nükleer programını finanse etmek amacıyla kullanılmasından şüpheleniliyor. Bu durum, uluslararası düzeyde ciddi bir güvenlik sorununu ortaya çıkarırken, kripto dünyasının daha güvenli bir yapıya kavuşturulması için önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Kitap Fuarında Renkli Dakikalar!

Antalya Kitap Fuarında Renkli Dakikalar!