Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Kredi ve mevduat faizlerinde yeni gelişme!

Kredi ve mevduat faizlerinde yeni gelişme!

Son verilere göre, ihtiyaç kredisi faizleri düşüşte. Merkez Bankası verileri, kredi faiz oranlarında gerileme olduğunu ortaya koydu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kredi ve mevduat faizlerinde yeni gelişme!
KAYNAK: Haber Merkezi

Son günlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), parasal aktarım mekanizmasını güçlendirmek, TL mevduat payını artırmak ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) TL mevduata geçişi teşvik etmek amacıyla belirli koşulları sağlayan mevduat bankalarının 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve KKM hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına 3 ayda bir faiz uygulayacağını açıkladı. Bu kararın ardından, kredi faiz oranlarının düşmesi ve mevduat faizlerinin yükselmesi beklentisiyle bankalardaki faiz oranlarına ilişkin son durum netleşti.

İhtiyaç Kredisi Faizlerinde Düşüş:

Merkez Bankası verilerine göre, ihtiyaç kredisi faizleri son haftalarda düşüş trendinde. Ocak ayının başındaki seviyelerden 26 Ocak'a kadar 2,5 puanlık bir gerileme yaşandı.

Taşıt ve Konut Kredilerinde Değerler Geriliyor:

Taşıt kredisi faiz oranları Ocak ayının ikinci haftasından itibaren düşüş eğiliminde. Aynı dönemde konut kredisi faizlerinde de düşüş gözlendi. Taşıt kredilerinde yaklaşık 6,2 puanlık bir düşüş yaşanırken, konut kredilerinde ise bu düşüş daha ılımlı.

Kredi ve mevduat faizlerinde yeni gelişme!

Kamu Bankaları Kredi Büyümesinde Durağanlaşma Sağlıyor:

Kredi büyümesindeki ivme kaybının en büyük sebebi kamu bankaları. Özellikle tüketici kredilerinde kamu bankalarının daralma eğilimi, toplam kredi büyümesini etkiliyor.

TL Mevduat Faizleri Durağanlaşıyor:

TL mevduat faiz oranları, yeni yılla birlikte hafif bir gerileme yaşadı. Özellikle uzun vadeli TL mevduat ve Kur Korumalı Mevduat hesaplarında zorunlu karşılıklara uygulanan faizlerde değişim görüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CZN Burak’ın Yeni Görünümü Şoke Etti!

CZN Burak’ın Yeni Görünümü Şoke Etti!