Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Kira artış sınırının kaldırılması Meclis gündeminde

Kira artış sınırının kaldırılması Meclis gündeminde

İYİ Partili Kürşad Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kira artış sınırının kaldırılmasına ilişkin açıklamalarının ardından TBMM'ye araştırma önergesi sundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kira artış sınırının kaldırılması Meclis gündeminde
KAYNAK: ANKA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralarda uygulanan yüzde 25 artış sınırının sona ereceğini belirtti. Bu açıklamanın ardından İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) bir araştırma önergesi sundu. Zorlu, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden vatandaşların fahiş kira zamları altında ezilmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

Ekonomik Kriz ve Kira Artışları

Zorlu, önergesini sosyal medya hesabından da paylaşarak, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve nüfusun büyük bir kısmının asgari ücret ile geçinmeye çalıştığını vurguladı. “Bu uygulamanın gerekli tedbirler alınmadan kaldırılması, kirada yaşayan vatandaşlarımızı daha da zor duruma sokacaktır” dedi.

İşte Önergenin Detayları

Önergesinde, Mehmet Şimşek'in televizyon programındaki sözlerine atıfta bulunan Zorlu, kira artış sınırının devam etmesi için bir sebep görmediklerini belirtti. Zorlu, bu açıklamaların ardından uygulamanın yakın zamanda sona ereceğine dikkat çekti ve ekonomik kriz içinde asgari ücret ile geçinmeye çalışanların bu durumdan olumsuz etkileneceğini belirtti.

TÜFE Oranı ve Kira Artışları

Zorlu, önergesinin gerekçesinde ise kira artış sınırının kalkması durumunda ev sahiplerinin TÜFE oranında zam yapabileceğini ifade etti. TÜİK tarafından açıklanan Nisan 2024 yıllık TÜFE oranı yüzde 69,80 olarak belirtilirken, ekonomik istikrarın olmadığı bir ortamda bu oranlarda ciddi düşüşlerin beklenmediğini vurguladı. Mevcut kira ortalamasının 15 bin TL olduğu bir ülkede, bu kiralara yaklaşık yüzde 70 zam yapılması halinde büyük çoğunluğu asgari ücretle geçinen vatandaşların bu kiraları ödeyemeyeceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da mucize! Hurdaya dönen araçtan sağ çıktı

Hatay'da mucize! Hurdaya dönen araçtan sağ çıktı