Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Buldan kestanesi diye Çin kestanesi satın almayın

Buldan kestanesi diye Çin kestanesi satın almayın

Denizli'de Çin kestanesinin pazarlarda Buldan kestanesi olarak satılmasının önüne geçmek için üreticilere coğrafi işaret belgesi verildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Buldan kestanesi diye Çin kestanesi satın almayın
KAYNAK: İHA

Denizli'nin Buldan ilçesinde özel bir lezzet sunan ve 'Buldan kestanesi' olarak tescillenen ürün, pazarlarda Çin kestanesi olarak satılmasının önüne geçmek amacıyla coğrafi işaret belgesi aldı. Buldan Ziraat Odası tarafından üreticilere verilen belge, sahte tanıtımları engelleyerek yöresel ürünün değerini koruma hedefliyor.

Buldan Kestanesi Diye Çin Kestanesi Satın Almayın

Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, yapılan törende yaptığı açıklamada, 'Yaklaşık iki yıl önce kazandırdığımız Coğrafi İşaret belgesi ile Buldan kestanesi, tadı, aroması ve rengiyle diğer bölgelerden ayrılıyor. Ancak pazarda sahte adlar altında satışa sunulan ürünler, bölge çiftçilerimize zarar veriyordu. Bu nedenle üreticilere Coğrafi İşaret belgesi vererek, gerçek Buldan kestanesini daha güvenli bir şekilde satabilmelerini sağlıyoruz' dedi.

Buldan Kestanesi Diye Çin Kestanesi Satın Almayın

Buldan pazarında vatandaşların farklı bölgelerden getirilen ve 'Buldan kestanesi' olarak satılan ürünlere rastladığını belirten Başkan Al, çiftçilere verilen belgenin bu durumu önleyeceğini ve tüketicilere doğru bilgi sunulmasını sağlayacağını vurguladı.

Buldan Kestanesi Diye Çin Kestanesi Satın Almayın

Üreticiler de düzenlenen törende, kendilerine verilen destek ve önem için Buldan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Buldan Ziraat Odası Başkanına teşekkür ederek, 'Artık kestanemizi daha güvenle satabileceğiz. Çin kestanesinin Buldan kestanesi adı altında satılmasının böylelikle önüne geçebileceğiz' ifadelerini kullandılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
13 yaşında evlendi 14 yaşında anne oldu!

13 yaşında evlendi 14 yaşında anne oldu!