Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Kenevir yetiştiriciliği için yeni yönetmelik yürürlüğe girdi

Kenevir yetiştiriciliği için yeni yönetmelik yürürlüğe girdi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmelikle Türkiye'de kenevir yetiştiriciliği ve kontrolü için yeni düzenlemeler getiriliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kenevir yetiştiriciliği için yeni yönetmelik yürürlüğe girdi
KAYNAK: AA

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan "İlaç Etkin Maddesi Üretimi Amaçlı Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolüne Dair Yönetmelik", Türkiye'de kenevir yetiştiriciliği ve kontrolüne yönelik yeni düzenlemeleri getiriyor. Yönetmelik, kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişilere kapsamlı bir izin süreci sunuyor.

Yeni Yönetmelik ile Kenevir Yetiştiriciliğine İzin Verilecek

Yeni yönetmelik, kenevirin sadece lif, tohum ve sap gibi genel amaçlarla değil, ilaç etkin maddesi üretimi amacıyla da yetiştirilmesine olanak tanıyor. Bu düzenleme, geçen yıl Nisanda yürürlüğe giren Kanun değişiklikleri doğrultusunda hazırlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, ilaç etkin maddesi üretimi amacıyla kenevir yetiştiriciliğine resmi izin verecek.

Başvuru Süreci

İlaç etkin maddesi üretimi için kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyenler, 1 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında Tarım ve Orman Bakanlığı'na başvuruda bulunmalıdır. Başvuru sırasında sunulması gereken belgeler arasında üretim planı, yetiştiricilik yapılacak yerin konum bilgisi, tedarike ait protokol, alıcı firmanın iş deneyimini gösteren belgeler ve tesisin üretim yeri izin belgesi taahhütnamesi yer alıyor.

Başvurusu Onaylananlara İzin Belgesi Verilecek

Başvurusu olumlu sonuçlanan kişilere, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ilaç etkin maddesi üretimi amacıyla kenevir yetiştiriciliği izin belgesi verilecek. Bu yeni düzenleme, kenevir üretiminin kontrollü ve yasal bir çerçevede yapılmasını sağlamak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da çocuklar okuldan kaçıp sulama kanallarında yüzüyor

Adana'da çocuklar okuldan kaçıp sulama kanallarında yüzüyor