Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Instagram yasağı e-ticareti vurdu! Zarar 7,6 milyar TL’yi buldu

Instagram yasağı e-ticareti vurdu! Zarar 7,6 milyar TL’yi buldu

BTK'nın Instagram'a getirdiği erişim engeli Türkiye'de geniş yankı uyandırırken, günlük ekonomik kaybın 1,9 milyar TL olduğu belirtiliyor. Instagram yasağı bugün dördüncü gününde ve etki alanı genişliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Instagram yasağı e-ticareti vurdu! Zarar 7,6 milyar TL’yi buldu
KAYNAK: Haber Merkezi

BTK’nın aldığı karar ile Instagram’a getirilen erişim engeli, Türkiye genelinde büyük bir etki yarattı. Sosyal medya platformuna uygulanan yasak, günlük 1,9 milyar TL’lik bir ekonomik kayba yol açtığı belirtiliyor. Instagram yasağı bugün dördüncü gününde.

Bakanlık Yetkilileri ve Instagram Görüşmeleri Devam Ediyor

Yetkililer, Instagram ile çözüm bulmak için görüşmelerine devam ediyor. Ancak platforma getirilen bu erişim engeli, hem bireyler hem de işletmeler üzerinde önemli bir etki yaratmış durumda.

E-Ticaret Sektörü Büyük Zarar Görüyor

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, Instagram’ın kapatılmasının e-ticaret sektöründe ciddi bir kayba neden olduğunu açıkladı. Ekmekçi, Instagram'ın kapalı olması nedeniyle e-ticarette oluşacak zararın 1,9 milyar TL’yi bulacağını ifade etti. Ekmekçi, CNBC-e’de yaptığı açıklamada, “Platformlara trafik oluşturan influencer’larla birlikte 1,9 milyar liralık bir hacim etkilenebilir. Bire bir yok olmaz ama başka zamana veya başka bir platforma kayar” dedi.

Instagram’ın Türkiye'deki Rolü

Türkiye’de 57 milyon kullanıcısı bulunan Instagram, milyonlarca insanın gelir kapısı olarak önem taşıyor. Platformun 4 gün süren kapalı olması, Instagram kullanıcıları için büyük bir zarar anlamına geliyor. Şu ana kadar meydana gelen zarar miktarı 7,6 milyar TL’yi bulmuş durumda.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asu Kaya kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Asu Kaya kimdir? Nereli? Kaç yaşında?