Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi IMF 2025 için asgari ücret zam oranını belirledi!

IMF 2025 için asgari ücret zam oranını belirledi!

Ekonomist Barış Soydan, IMF'nin 2025'te uygulanması beklenen asgari ücret zam oranını açıkladı. Artış oranı ne olacak? Detaylar haberimizde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
IMF 2025 için asgari ücret zam oranını belirledi!
KAYNAK: Haber Merkezi

Türk-İş'in Ağustos 2024 tarihli "Açlık ve Yoksulluk" araştırması, Ankara'da mutfak enflasyonunun yıllık bazda %57,99 olduğunu ortaya koydu. Aylık enflasyon oranı ise %0,19 olarak kaydedildi. Bu veriler, tüketici fiyatlarının artışıyla birlikte vatandaşların temel gıda harcamalarının nasıl etkilendiğini gösteriyor.

Açlık Sınırı 19 Bin 271 TL’ye Çıktı

Araştırmaya göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için gereken aylık gıda harcaması, yani açlık sınırı 19 bin 271 TL olarak belirlendi. Bu rakam, ailelerin gıda ihtiyaçlarını karşılamak için ne kadar bütçe ayırmaları gerektiğini net bir şekilde ortaya koyuyor.

Yoksulluk Sınırı 62 Bin 772 TL'ye Ulaştı

Ankara'daki yoksulluk sınırı ise 62 bin 772 TL oldu. Bu tutar, sadece gıda harcaması değil, aynı zamanda giyim, konut giderleri (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim ve sağlık gibi diğer zorunlu ihtiyaçları da kapsıyor. Bu rakam, bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamak için gereken toplam bütçeyi gösteriyor.

Bekâr Çalışanın Yaşam Maliyeti 24 Bin 962 TL

Bekâr bir çalışanın yaşam maliyeti ise aylık 24 bin 962 TL olarak hesaplandı. Bu maliyet, tek başına yaşayan bireylerin yaşam standartlarını sürdürebilmesi için gerekli olan bütçeyi ifade ediyor.

IMF'den Asgari Ücret Artışı Önerisi

Ekonomist Barış Soydan, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) 2025 yılı için önerdiği asgari ücret zam oranını açıkladı. Soydan’ın sosyal medya paylaşımına göre, IMF, asgari ücrete 2025'te beklenen enflasyon oranında bir artış yapılmasını önerdi. Bu oran, yaklaşık %20 civarında olacak. Soydan, TL'nin reel değerlenmesinden kaçınılması gerektiğine de dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Afganistan'ın Badahşan Vilayetinde 5,4 Büyüklüğünde Deprem

Afganistan'ın Badahşan Vilayetinde 5,4 Büyüklüğünde Deprem