Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi İflaslar arttı: 6 ayda 8 binden fazla şirket iflas etti

İflaslar arttı: 6 ayda 8 binden fazla şirket iflas etti

Alman ekonomisi iflas sarmalına girdi! İlk 6 ayda 8 bin 571 şirket iflas etti. Ulaşım ve depolama sektörleri en çok etkilendi

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İflaslar arttı: 6 ayda 8 binden fazla şirket iflas etti

Kamer Durdu

Alman ekonomisindeki durgunluk ve artan kredi faizleri, iflasları tetikledi. Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre, yılın ilk altı ayında iflas eden şirketlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,5 artarak 8 bin 571 oldu.

İflas eden şirketlerin sayısındaki artış, Almanya'da ekonomik darboğazın derinleştiğini gösteriyor. İflas eden şirketlerin sayısı, 2022'nin ilk yarısında 6 bin 992 olarak kayıtlara geçmişti.

Ulaşım ve depolama sektörleri en çok etkilendi

Küresel ekonomik krizin etkilerinin Almanya'yı da vurmaya devam ettiği görülüyor. Ülkede yılın ilk altı ayında iflaslar yüzde 20,5 artarak 8 bin 571'e ulaştı.

Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre, iflas eden şirketlerin sayısı 2022'nin aynı dönemine göre 1,6 bin kişi arttı. Bu, 21 yılın en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti.

En çok etkilenen sektörler

İflas eden şirketlerin yarısından fazlası (%57,5) küçük işletmelerdi. İflasların en çok yaşandığı sektörler ise ulaşım ve depolama (%17,2), taşeron hizmetler (%12,8) ve perakende (%11,6) oldu.

Uzmanlar uyardı

Alman ekonomisi uzmanları, faiz oranlarının ve finansman maliyetlerinin artması nedeniyle iflasların daha da artabileceğini tahmin ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ev ve araç alacaklara dikkat! Kredi faizleri ikiye katlandı

Ev ve araç alacaklara dikkat! Kredi faizleri ikiye katlandı