Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Herkesi ilgilendiriyor: Kredi kartı ile ödemede fark 2.500 liraya yaklaştı!

Herkesi ilgilendiriyor: Kredi kartı ile ödemede fark 2.500 liraya yaklaştı!

Araç muayene ücretlerinde kredi kartıyla ödeme yaparken alınan ek ücretler tartışma yarattı. TESK Genel Başkanı, bu uygulamanın adil olmadığını belirtti ve ticari araç sahiplerine indirimler talep etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Herkesi ilgilendiriyor: Kredi kartı ile ödemede fark 2.500 liraya yaklaştı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartıyla yapılan araç muayene ücreti ödemelerinde "kredi kartı tahsilatı farkının vatandaştan tahsil edilmesinin" adil bir hizmet anlayışıyla bağdaşmadığını belirtti.

Palandöken: "Ticari Araç Sahiplerine İndirimler Sağlanmalı"

Palandöken, bu yıl araç muayene ücretlerinin otomobil, minibüs ve kamyonette 1149 liradan 1821 liraya, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerde 586,5 liradan 927,6 liraya yükseltildiğini, otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için ise 2 bin 462,4 lira olduğunu ifade etti. Araç muayene ücretlerinin çok yüksek olduğunu ve vatandaşların söz konusu ücretleri ödemekte güçlük çektiklerini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Bakım ve onarım olmadan, yalnızca 10-15 dakika süren bir arıza tespitinden bu kadar yüksek ücret almak adil değil. Zaten araçların yıllık bakımları, sabit giderleri, sigortaya her ay düzenli gelen zamlar, benzin, mazot, LPG gibi yakıtlardaki fiyat artışı ve lastik ücretleri gibi yüksek maliyetler esnafımızı zorluyor. Bunun için ticari araçlara özel muayene sistemi oluşturulmalı. Ayrıca ticari araç sahiplerine belirli avantajlar ve indirimler sağlanarak onların maliyet yükü hafifletilmeli."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaspor Yönetimi Gelecek Sezon İçin Planlarını Açıkladı

Konyaspor Yönetimi Gelecek Sezon İçin Planlarını Açıkladı