Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten ihracatçıya destek mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten ihracatçıya destek mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2025 yılında yüksek teknolojili üretimi destekleyecek yeni bir kredi modeline geçileceğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten ihracatçıya destek mesajı
KAYNAK: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüksek teknolojili ve katma değerli üretimi desteklemek amacıyla 2025 yılında yeni bir kredi modeline geçileceğini duyurdu. Şimşek, "Dengeli ve sürdürülebilir yüksek büyüme hedefimize ulaşmak için ihracata yönelik güçlü desteklerimiz sürecek" dedi.

Reeskont Kredilerinde Yeni Dönem

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ihracatçıların her zaman yanında olduklarını vurguladı. Geçen yıl mayısta 300 milyon lira olan reeskont kredileri günlük limitinin 4 milyar liraya çıkarıldığını belirten Şimşek, bu adımın ihracatçılara önemli bir destek sağladığını ifade etti.

Eximbank'ın Sermayesi Artırıldı

Mehmet Şimşek, ihracatçılara yönelik desteklerin sadece reeskont kredileriyle sınırlı kalmadığını belirterek, Eximbank'ın sermayesinin 21,9 milyar lira artırılarak 35,7 milyar liraya yükseltildiğini hatırlattı. Bu sermaye artırımı, ihracatçıların finansmana erişiminde önemli bir rol oynayacak.

 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten ihracatçıya destek mesajı

Reeskont Faizine Üst Sınır Getirildi

Bakan Şimşek, reeskont faizine yüzde 25,9 seviyesinde üst sınır koyduklarını ve reeskont kredisi kullanımında yüzde 30 ilave ihracat bedeli satış koşulunu kaldırdıklarını açıkladı. Ayrıca, hizmet ihracatı gelirlerindeki vergi istisnasının 30 puan artırılarak yüzde 80'e çıkarıldığını belirtti.

2025'te Yeni Kredi Modeline Geçiş

Şimşek, 2025 yılında yüksek teknolojili ve katma değerli üretime yönelik yeni bir kredi modeliyle daha fazla imkan sağlayacaklarını ifade etti. Bu adımın, dengeli ve sürdürülebilir yüksek büyüme hedefine ulaşmada kritik önem taşıdığını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da Can*ce Öld*rülen Narin Güran'ın Mezarı Açıldı

Diyarbakır'da Can*ce Öld*rülen Narin Güran'ın Mezarı Açıldı