Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Hayvan Yetiştiricilerine 2 Bin TL Destek Ödemesi!

Hayvan Yetiştiricilerine 2 Bin TL Destek Ödemesi!

Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, damızlık koç/teke alımı desteklemesi başvurularının başladığını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hayvan Yetiştiricilerine 2 Bin TL Destek Ödemesi!
KAYNAK: İHA

Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, damızlık koç/teke alımı desteklemesi başvurularının başladığını duyurdu. Bakanlık tarafından kurulan koç teke merkezlerinde yetiştirilen damızlık koç tekeleri satın alan yetiştiricilere hayvan başına 2 bin TL destekleme ödemesi yapılacağı bildirildi.

A W243044 01

Destekleme Detayları

Koç/teke alımı yapan yetiştiricilere yönelik yapılan açıklamada, destekleme kapsamında halk elinde küçükbaş hayvan ıslahı ülkesel projeleri veya Bakanlıkça kurulan koç teke merkezlerinde yetiştirilen damızlık koç tekelerinin satın alınması durumunda 2 bin TL destekleme ödemesi yapılacağı vurgulandı. Bu desteğin amacı, elit sürülerden veya özel işletmelerde yetiştirilen damızlık koç/tekelerin erken kesime gitmesini önlemek ve ıslah programlarının yaygınlaşmasını sağlamak olarak belirtildi.

A W243044 02

Başvuru Şartları

Destek ödemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin koç/tekelerin küpelenmiş ve TÜRKVET'te kayıtlı olması gerekmektedir. Ayrıca, alınacak koç/tekenin aynı ırkta (saf-melez) en az 25 baş dişi hayvana sahip olması beklenmektedir. Başvuruların 31 Temmuz 2024 tarihine kadar il/ilçe müdürlüklerine yapılması gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zafer Peker Kimdir? Nereli Kaç Yaşında?

Zafer Peker Kimdir? Nereli Kaç Yaşında?