Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Hayvan ithalatı tartışma yarattı: CHP'den tepki gecikmedi!

Hayvan ithalatı tartışma yarattı: CHP'den tepki gecikmedi!

ESK'nın Avrupa ve Güney Amerika'dan ithal edeceği 4 bin 100 kasaplık hayvan mecliste eleştirilere neden oldu. CHP Milletvekili İzzet Akbulut, kasaplık hayvanın ithaline tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından yapılacak kasaplık hayvan ithalatının detayları açıklandı. Avrupa'dan bin 100 baş ve Güney Amerika'dan 3 bin baş olmak üzere toplam 4 bin 100 kasaplık hayvanın Türkiye'ye getirileceği bildirildi. Kesim fiyatlarının düştüğü bir dönemde, ESK'nın ithalat politikasını sürdürmesi, özellikle hayvancılık üreticileri arasında tartışma yaratttı.

CHP Milletvekili İzzet Akbulut'tan Sert Tepki

CHP Milletvekili İzzet Akbulut, Avrupa'dan bin 100 baş ve Güney Amerika'dan 3 bin baş olmak üzere toplam 4 bin 100 kasaplık hayvanın ithaline tepki gösterdi. Mecliste yaptığı konuşmada, devletin sadece vergi toplamanın yeterli olmadığını, üreticiyi ve üretimi desteklemenin de önemli olduğunu belirtti.

Akbulut, şunları söyledi:

"Devletler evet vergilerle geçinirler, vergiler toplamak durumundadır. Ama sadece vergilerle geçilmeleri doğru bir yöntem değildir. Bir de üretimi bir de üreticiyi kalkındırırsa devletlerinde yararı olur diye düşünüyorum. Örneğin şehrim Burdur da, geçenlerde yine burada anlatmaya çalıştım. Süt fiyatları özel sektör tarafından şu anda 8 TL bandında alıcı buluyor. İşte burada devletin muhakkak müdahale etmesi gerekiyor. Çünkü 8 TL'nin süt verilmesi durumunda o süt üreticinin sağmal hayvanlığından muhakkak kesime gitmesiyle sonuçlanır. Bu da üretimde sıkıntı yaşar. Ama bugün pazarlara gittiğimizde, marketlere gittiğimizde peynir fiyatlarını, yoğurt, süt, tereyağ fiyatlarına baktığımız zaman süt ürünleri fiyatlara baktığımız zaman devletin burada en az on beş tane sütü alması, bunu işlemesi gerekir. Tarım kredi koperetife marketlerinde bunu satması devlette zararı uğratmadığı gibi aksine kar bile ettirecektir. Yine et kesim fiyatlarına baktığımız zaman etrejistlerin bice baktığımız zaman 310 TL'ye bugün kombinelerde hayvanlarını kestiriyorlar. Bu fiyat çok düşük, yem fiyatlarıyla baş edemiyorlar ve ısrarla ithalati yani o canlı hayvandaki ithalatı kaldırmamızı yüce meclisimizden bekliyorlar. Yine bugün çarşı pazarlarda gezin, marketlere sorun fasulyenin fiyatı 100 TL'den aşağı değildir. Ama yine bugün benim bölgem Burdur'da İnsuyu'nda 12 TL'ye 13 TL'ye fasulyeyi almayı teklif ediyorlar. Maliyeti en az 27 TL'ken. Devletimizin muhakkak özel sektöre, ürekticilerimizi, kaderini ter etmemesi ve onlara sayip çıkması gerekir diyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de Akdeniz Belediyesi'nin 5 yılı planlandı

Mersin'de Akdeniz Belediyesi'nin 5 yılı planlandı