Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Hatice Kolçak’tan rekor düşüş uyarısı

Hatice Kolçak’tan rekor düşüş uyarısı

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yeni haftanın işaretlerini vererek piyasalardaki rekor düşüşü duyurdu. Yatırımcılar, borsa ve küresel piyasalarda dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatice Kolçak’tan rekor düşüş uyarısı
KAYNAK: Haber Merkezi

Pazartesi günü piyasalarda yaşanan sert düşüş, yatırımcıları endişelendirdi. Borsalarda yüzde 6’ya yakın bir satış gerçekleşti ve bu, borsa endekslerinin hafta sonunu negatifte kapatmasına neden oldu. Küresel piyasalarda ise ABD'de artan resesyon endişeleri ve İran ile İsrail arasındaki gerilimler, haftanın başında tarihi bir düşüşe yol açtı. ABD tarafında beklenen faiz indirimi mesajının gelmemesi de bu düşüşü tetikleyen faktörler arasında yer aldı.

Borsa İstanbul'da Düşüş Devam Ediyor

Borsa İstanbul, hafta ortasında 10 bin 107 seviyesine kadar yükselmişken, haftanın son gününde 9.907 puan seviyesinde kapandı. Bu durum, pek çok yatırımcının yeni haftada borsa için neler beklemesi gerektiğini merak etmesine yol açtı. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, canlı yayında yeni hafta için önemli uyarılarda bulundu.

Hatice Kolçak’tan Dikkat Çeken Açıklamalar

Kolçak, önümüzdeki hafta ABD tarafından açıklanacak enflasyon verisinin piyasalarda önemli etkiler yaratabileceğini belirtti. “Resesyon korkusu nedeniyle bir satış dalgası yaşandı. Bu haftaki enflasyon verisine dikkat etmemiz gerekiyor. Borsadaki düşüşü birinci dalga olarak değerlendiriyorum. İkincisi önümüzdeki hafta gelebilir,” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bilecik’te Ormanlık Alanda Gömülü Ces*t Bulundu

Bilecik’te Ormanlık Alanda Gömülü Ces*t Bulundu