Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yatırımcılar dikkat! Gram altın için rekor seviyeler yolda

Yatırımcılar dikkat! Gram altın için rekor seviyeler yolda

Piyasa uzmanı Hatice Kolçak, hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program sonrası gram altının 3.000 liraya çıkacağı tahminini paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yatırımcılar dikkat! Gram altın için rekor seviyeler yolda

Nihat Saraç

Kolçak, yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte gram altının yükselişte zirvelere ulaşabileceğini vurgulayarak, bu yeni tahminini kamuoyuyla paylaştı. "Orta Vadeli Program'ın verilerine göre, gram altının 2.500 TL'nin üzerinde değerlenebileceğini görmek artık hayal olmaktan çıkıyor. Hesaplarım, 5 yıl sonrasının Merkezi Tahmin Programı (MTP) rakamlarına dayanıyor ve gram altının 1.827 TL gibi bir seviyeye ulaşabileceğini gösteriyor. Bu tahmini, ons başına 1.900 dolar üzerinden hesapladım" dedi.

GRAMDA YENİ ZİRVELER YAKIN

Kolçak, "Gelecek yıl dolar 36,80 TL olursa gram altının 2.765 TL'ye ulaşması mümkün olabilecek. Gram altının fiyatı 1670 TL civarında Ons fiyatı 2.000 doları aştığı anda gram altının fiyatının 3.000 TL'yi bulması mümkün olabilecek" ifadelerini kullandı.

"Küresel piyasalar ve Türkiye ekonomisi değerlendirildiğinde doların günden güne değer kazanması kaçınılmaz olacak" diyen Hatice Kolçak "Bunu hükümet bile söylüyor" diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Aslında doların burada istikrar kazanması beklenemez. Ayrıca onların enflasyona karşı korunma rolünü de yerine getiremeyeceğini düşünüyorum. Bu nedenle yatırımcıların mutlaka gram altına yönelmesi ve burada daha iyi fiyat artışları umut etmesi mantıklı geliyor."

"BU RAKAMLAR ALIM FIRSATIDIR"

Altın ile alım satım yapanlar, dolar borcu olanlar, kripto para ya da borsada yatırımı olanlar önümüzdeki yıl yaşanacak yükselişle kazanç sağlayacak. Tavsiye bekleyen yatırımcıya Hatice Kolçak şu uyarılarda bulunarak sözlerini tamamladı:

“Uzman yatırımcılar dolar yerine gram altının daha iyi yükseliş yaşayabileceğine dikkat çekiyor. Ons ve gram altında yeni zirvelere doğru ilerliyoruz. Gram altın kaldığı yerden devam edecek. Uzun vadede 2000 TL'yi görebileceğiz. Bu fiyatlar alım fırsatıdır. Yeniden bu rakamları görmek imkansız olacak. Gram altında pozisyonumu korumayı sürdürüyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İflaslar arttı: 6 ayda 8 binden fazla şirket iflas etti

İflaslar arttı: 6 ayda 8 binden fazla şirket iflas etti