Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi EYT kaldırılıyor! EYT'nin maliyeti ne kadar?

EYT kaldırılıyor! EYT'nin maliyeti ne kadar?

EYT'nin kaldırılacağı iddiası milyonlarca emekliyi endişelendiriyor. Yeni düzenlemeler ve reform planları, emeklilik sistemine dair endişeleri ve tartışmaları artırıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
EYT kaldırılıyor! EYT'nin maliyeti ne kadar?
KAYNAK: Haber Merkezi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, Türkiye'nin gündeminde önemini koruyor. Yeni yasal değişiklikler, emeklilik sistemine dair endişeleri artırırken, hükümetin planladığı reformlar kamuoyunda geniş çapta tartışılmaya devam ediyor.

Mart 2023'teki Değişiklikler

Türkiye'nin emeklilik sistemine yönelik köklü değişiklikler, Mart 2023'te yürürlüğe girdi. Bu düzenleme ile birlikte EYT kapsamında emekli maaşlarına bağlanma süreci Nisan ayında başladı. Mart 2023'te emekli maaşı alan kişi sayısı 9 milyon 544 binken, Nisan 2024 itibarıyla bu sayı 11 milyon 722 bine ulaştı. EYT'den yararlanacak kişi sayısının 5 milyona ulaşması beklenirken, yaklaşık 2,8 milyon kişinin önümüzdeki dönemde emekli olması öngörülüyor.

EYT'nin Maliyeti Ne Kadar?

EYT düzenlemesinin maliyetine ilişkin veriler de netleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, EYT'nin 2024 yılı maliyetinin 724 milyar Türk Lirası olacağını açıkladı. Bu rakam, EYT'nin Türkiye ekonomisine olan etkisini gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat Çevre Yolunda Sigara İzmaritlerinden Yangın Çıktı!

Manavgat Çevre Yolunda Sigara İzmaritlerinden Yangın Çıktı!