Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Evlilik kredisi bekleyenlere müjde! Fon yasalaştı

Evlilik kredisi bekleyenlere müjde! Fon yasalaştı

Evlilik kredisi almak isteyen çiftlerin merakla beklediği haber sonunda geldi. Evlilik kredisi nasıl alınır, hangi banka veriyor, ne zaman başlayacak?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Evlilik kredisi bekleyenlere müjde! Fon yasalaştı
KAYNAK: Haber Merkezi

Evlilik kredisi almak isteyen çiftlerin merakla beklediği haber sonunda geldi ve Aile ve Gençlik Fonu kanunlaştı! Yeni yasaya göre, yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredi imkanı sunulacak. Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda oylanarak kabul edildi. Peki; 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL Evlilik kredisi nasıl alınır, koşulları neler? İşte evlilik kredisi ile ilgili bilgiler.

AİLE VE GENÇLİK FONU NEDİR?

Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredi sağlayacak olan Aile ve Gençlik Fonu, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir kamu kuruluşu olarak kurulacak. Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşacak. Yönetim kurulu kararları oy çokluğuyla alınacak. Bakan yardımcıları ilgili bakanlar tarafından belirlenecek. Fonun gelirleri, Türk Petrol Kanunu ve Maden Kanunu kapsamında devlete ait payların yüzde 20’sinden, kanun ve kararnamelerle kurulan veya kurulacak olan fonların gelirlerinden Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 10’una kadar aktarılan tutarlardan, geri ödeme yapılması gereken projelerden elde edilen tutarlardan, yurt içi ve yurt dışından gelen nakdi bağış, yardım ve hibelerden, diğer gelirlerden oluşacak. Türk Petrol Kanunu ve Maden Kanunu kapsamında devlete ait payların oranını sıfıra kadar düşürmeye veya bu oranı iki katına kadar artırmaya Cumhurbaşkanı yetkili olacak. Fonun giderleri ise yönetim kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamındaki teşvik, hibe, destek, kredi ve teminatlar için ilgili kurum ve kuruluşlara aktarılan tutarlar, bunlardan kaynaklanan hizmet bedeli, ücret ve komisyonlar, fonun kaynaklarının yönetimi ve yönetim kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamındaki giderler ile diğer operasyonel giderlerden oluşacak.

EVLİLİK KREDİSİ VEREN BANKA HANGİSİ?

Evlilik kredisi veren banka, yeni kurulan Aile ve Gençlik Bankası olacak. Bu banka, sosyal amaçlı bir dijital banka olarak faaliyet gösterecek. Banka, Karadeniz gazı gibi enerji kaynaklarından elde ettiği geliri kaynak olarak kullanacak. Banka, evlilik kredisi gibi sosyal projelere finansman sağlayacak.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Evlilik kredisi başvuru tarihi henüz kesin olarak belli değil. Ancak Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasıyla birlikte Aralık ayında faizsiz evlilik kredisi başvurularının başlaması bekleniyor.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş şunları söyledi: Meclise sevk ettik, Meclis’te görüşülecek, biz tüm çalışmalarımızı bitirdik. Yeni yıldan önce uygulamaya geçmesini umuyoruz. Deprem bölgesi için pilot bölge olarak seçiyoruz. Sonra da genişleteceğiz. Gençlerimizin istediği bir haberdi. Tüm kriterleri belirledik, tüm altyapı hazır. (Hangi yaş aralığındaki gençler yararlanabilecek?) 18 -27 yaş arası gibi, ama bunlar Meclis’te tartışılacak. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara karışmamış olmak ve deprem bölgesinde oturmuş…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İslam Memiş gram altın için tarih verdi

İslam Memiş gram altın için tarih verdi