Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ev sahiplerini uyardı! Boş ev vergisi bu yolla hesaplanmalı

Ev sahiplerini uyardı! Boş ev vergisi bu yolla hesaplanmalı

Vergi Hukuku Uzmanı Murat Batı yurt dışında birçok ülkede alınan boş ev vergisine ilişkin kritik bir uyarı yaptı. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ev sahiplerini uyardı! Boş ev vergisi bu yolla hesaplanmalı

KAMER DURDU

Boş ev vergisi ile ilgili önerilerde bulunan Vergi Hukuku Uzmanı Murat Batı, bu vergide de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce yapılacak değerleme sonucu ya da değerleme hizmeti sunan firmalarca düzenlenecek ekspertiz raporunun esas alınmasını önerdi ve ancak bu şekilde boş ev vergisinin beklenen amaca uygun olacağını vurguladı.

KRİTİK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en az 6 aydır atıl şekilde bekletilen ve içinde kimsenin ikamet etmediği boş evler için vergi alınacağını duyurmuştu. Vergi Hukuku Uzmanı Murat Batı, konuya ilişkin tüm ev sahiplerini ilgilendiren kritik bir açıklama yaptı.

"BEKLENEN AMACA UYGUN OLACAK"

Hürriyet'te yer alan habere göre; Murat Batı, boş ev vergisinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce yapılacak değerleme sonucu ya da değerleme hizmeti sunan firmalarca düzenlenecek ekspertiz raporunun esas alınmasını önerdi ve ancak bu şekilde boş ev vergisinin beklenen amaca uygun olacağını vurguladı.

"HESAPLAMAYI ANLATTI"

Prof. Dr. Murat Batı, hem değerli konut vergisi hem de emlak vergisinin emlak vergisi yasasındaki “Vergi değeri” üzerinden hesaplandığını, emlak vergisinin konutlarda binde 1, iş yerlerinde binde 2, arazilerde binde 1 ve arsalarda binde 3 olarak hesaplandığını, bu oranların büyükşehir belediye sınırları içinde iki kat olarak uygulandığını hatırlattı.

BOŞ EV VERGİSİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce boş ev vergisine ilişkin şunları söylemişti: Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için ceza uygulamasına gideceğiz. Boş evi olan ev sahiplerinden yüksek vergi alınması konusunda çalışma yapıyoruz. Verginin oranı ise henüz netleşmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trafik ter*rüne emniyetten ağır ceza

Trafik ter*rüne emniyetten ağır ceza