Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Euro Bölgesi'nde şubat ayında enflasyon düştü

Euro Bölgesi'nde şubat ayında enflasyon düştü

Euro Bölgesi'nde şubat ayında enflasyon yüzde 2,6 olarak gerçekleşti. AB ülkelerinde de benzer bir trend gözlendi. En yüksek enflasyon hizmet sektöründe yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Euro Bölgesi'nde şubat ayında enflasyon düştü
KAYNAK: Haber Merkezi

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon, şubat ayında yüzde 2,6 olarak belirlendi. Piyasa beklentileri, şubatta Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun yüzde 2,6, aylık enflasyonun da yüzde 0,6 olması yönündeydi. Ancak, verilerin açıklanmasıyla birlikte piyasa beklentileriyle uyumlu bir tablo ortaya çıktı.

Euro Bölgesi'nde TÜFE Yıllık Bazda Yüzde 2,6 Arttı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi ve Avrupa Birliği'nin (AB) şubat ayı enflasyon verilerini yayımladı. Bu verilere göre, Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), şubat ayında yıllık bazda yüzde 2,6 artış gösterdi.

Yıllık Enflasyon Oranları Değişim Gösterdi

Verilere göre, Euro Bölgesi'nde ocak ayında yüzde 2,8 olan yıllık enflasyon şubatta yüzde 2,6'ya geriledi. TÜFE ise şubatta aylık bazda yüzde 0,6 arttı. Bu durum, piyasadaki beklentilerle paralellik gösterdi.

AB Ülkelerindeki Enflasyon Durumu

AB'de de ocak ayında yüzde 3,1 olan yıllık enflasyon, şubatta yüzde 2,8'e düştü. Aynı dönemde AB'de TÜFE, şubatta aylık bazda yüzde 0,6 olarak tespit edildi.

Enflasyonun Bileşenleri

Euro Bölgesi'nde enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, hizmetlerde yüzde 1,73'lük bir artışla en yüksek yıllık enflasyon yaşandı. Bunları, yüzde 0,79 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 0,42 ile enerji dışı sanayi ürünleri izledi. Enerji ürünleri ise yüzde 0,36 geriledi.

AB Ülkelerindeki Enflasyon Oranları

AB uyumlu verilere göre, şubatta Romanya'da yüzde 7,1, Hırvatistan'da yüzde 4,8, Estonya'da yüzde 4,4 ve Avusturya'da yüzde 4,2 oranlarında enflasyon yaşandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da Apartman Dairesinde Yangın

Alanya’da Apartman Dairesinde Yangın