Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi “Esnafla rekabet içinde değiliz”

“Esnafla rekabet içinde değiliz”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AESOB) oda başkanlarıyla bir araya geldi. Başkan Böcek, “Hizmetlerimizi gerçekleştirirken esnafla rekabet içinde değiliz” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Esnafla rekabet içinde değiliz”

Başkan Böcek, kendisinin de ulaşım esnaflığından geldiğini hatırlattı. Esnafın sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirten Başkan Böcek, sık sık toplantılar ve çalıştaylar düzenleyerek kenti esnafla birlikte yönetmeye çalıştıklarını anlattı. Vatandaşın derdine derman olmaya geldiklerini ifade eden Başkan Muhittin Böcek, geçen dönem yapılan sözleşmelerde işlevi kaybolan Halk Ekmek fabrikasının yerine Döşemealtı’nda 120 bin kapasiteli Halk Ekmek Fabrikası açarak, halka 3.25 TL’den ekmeği sattıklarını söyledi. 

DSC_0030

“ÖĞRENCİLERE 5 TON SUYU ÜCRETSİZ VERİYORUZ”

Elektrik fiyatlarındaki artışın maliyetlere yansımasıyla su fiyatlarının da arttığını belirten Başkan Böcek, “Antalya genelinde 5 ton su bir ekmek parası, 5 TL oldu. Esnafımız için ticarethanelerde 10 tona kadar suyun ton fiyatını 23,6 liradan 11 liraya düşürdük. Hayvancılıkla uğraşanlara 50 ton suyu 50 lira yaptık. Öğrencilerimize 5 ton suyu ücretsiz veriyoruz. Halk Et’i kurarak halkı sağlıklı ve ekonomik fiyatlı etle tanıştırdık. Vatandaşa uygun fiyatlı damacana ve bardak suyu hizmeti sağlanacak Ant Su Projesi’ne de başladık. Hizmetlerimizi gerçekleştirirken esnafla rekabet içinde değiliz.  

DSC_0021

DERE’DEN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in her zaman esnafın sorunlarını dinlediğini ve yanında olduğunu belirtti. Su faturalarındaki yüzde 60’a varan indirimin vatandaş kadar esnafın da yüzünü güldürdüğünü ifade eden Dere, “Ticarethanelere uyguladığınız su indirimi yüreğimize su serpti. Halı yıkama, oto yıkamacı, kuaförü, berber gibi birçok işyerinin bu indirimden dolayı maliyetleri düştü. Esnafa yönelik yapmış olduğunuz çalışmadan dolayı çok teşekkür ederiz. Çevre düzenlemesine, aydınlatmadan, onarım ve yenilemeye çok güzel bir çalışma başlattınız. Sizlere sonsuz şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

DSC_0027

“ESNAFIN HALİNDEN ESNAF ANLAR”

AESOB Başkanı Adlıhan Dere “Pandemide kapanma olduğu dönemde birçok esnafımızın kiralarını almadınız. Bazı vergileri almadınız. Otobüs esnafımıza yakıt desteği sağladınız. Su borcu olan esnafa kesintiye gitmediniz. Akaryakıta gelen zamlar sonrası otobüs, taksi, servisçi esnafımızı enflasyon karşısında ezdirmediniz. Odalarımızın taleplerini yerine getiriyorsunuz. Esnafımızın yararına faaliyetlerde bulunuyorsunuz. Muhittin Başkan içimizden biri. Başkan olmadan önce ulaşım esnafıydı. Esnafın halinden esnaf anlar. Bir de demek ki şoför de bakkal da büfeci de bir yere gelebiliyor, bunu gösterdiniz” ifadelerini kullandı. 

Nizamettin ÖZMEN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“SİMSARLARI İFŞA EDECEĞİM”

“SİMSARLARI İFŞA EDECEĞİM”