Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Erdoğan'ın koruma ekibinin maliyeti şaşırtıyor

Erdoğan'ın koruma ekibinin maliyeti şaşırtıyor

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'nın harcamaları önemli ölçüde arttı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'ın koruma ekibinin maliyeti şaşırtıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre,  2022'de yapılan toplam ödeme 526.1 milyon TL iken, 2023'ün on ayında bu rakam 907.3 milyon TL'ye yükseldi.

Günlük Harcama ve Asgari Ücret Kıyaslaması

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'nın günlük harcaması 2.984.000 TL olarak belirlenmiş. Bu, yaklaşık 80 bin kişinin alacağı bir aylık asgari ücretle eşdeğerde. Ayrıca, 2022'de yapılan toplam ödemenin 80 bin kişinin aylık asgari ücretine eşit olması dikkat çekici.

Meclis Güvenliği ve Diğer Daire Başkanlıkları Harcamaları

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'nın harcamaları, Meclis'in güvenliğini sağlayan TBMM Koruma Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı gibi kuruluşları geride bıraktı. Özellikle TBMM Koruma Daire Başkanlığı'nın 283.2 milyon TL harcaması, dikkat çeken bir diğer nokta.

Koruma Hizmetleri ve Personel Sayısı

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'nın görev alanındaki hususlar, herhangi bir güvenlik zafiyeti oluşturmayacak şekilde, yeteri kadar koruma personeli, araç ve teçhizatla yerine getirildiği ifade edildi. Ancak, kaç kişiden oluştuğu ve bünyesindeki araç sayısı konusunda net bir bilgi kamuoyuyla paylaşılmıyor.

Kamuoyu Talepleri ve Soru Önergeleri

CHP Milletvekili Süleyman Bülbül ve İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk'ün koruma hizmetleri ile ilgili soru önergelerine verilen cevaplar, "herhangi bir güvenlik zafiyeti oluşturmayacak şekilde, yeteri kadar personel ve teçhizatla yerine getirildiği" yanıtını içeriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tayland'da Muson Yağışlarının Sebep Olduğu Sel Felaketinde 6 Kişi Hayatını Kaybetti

Tayland'da Muson Yağışlarının Sebep Olduğu Sel Felaketinde 6 Kişi Hayatını Kaybetti