Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Emeklilere yeni formül: 10 Bin TL taban aylıkta 2 yeni adım!

Emeklilere yeni formül: 10 Bin TL taban aylıkta 2 yeni adım!

Bu yıl emeklilere sunulan yeni hizmetler arasında, 10 bin TL'ye çıkarılan emekli maaşı tabanı, artırılan bayram ikramiyeleri ve 65 yaş üstü emeklilere özel indirimli kartla çeşitli avantajlar bulunmaktadır.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emeklilere yeni formül: 10 Bin TL taban aylıkta 2 yeni adım!

Emeklilerin aylıklarındaki artış ve yeni hizmetlerle ilgili gelişmeler beklenirken, emeklilere yönelik Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesinde artış yapılması düşünülüyor. Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak verilen 5 bin TL'lik ikramiyenin ardından, bayram ikramiyesindeki artışlar devam ediyor.

2023 yılında Cumhuriyet Bayramı'nda bir kereye mahsus ödenen 5 bin TL'lik ikramiyenin ardından, emeklilere yönelik yapılan bayram ikramiyesinde bir artış daha gündemde. Daha önce 1.000 lira olarak başlayan bayram ikramiyesi, 2021 yılında 2 bin liraya yükselmişti. Şimdi ise hükümetin, 2.000 lira olan bayram ikramiyesini artırma çalışmalarına yöneleceği belirtiliyor.

Ayrıca, emeklilerin sosyal hayatta daha aktif olmalarını teşvik etmek amacıyla çeşitli projeler hayata geçirilecek. 65 yaşını dolduran emekli vatandaşlara özel bir kart verilerek, bu kart sahiplerine şehirler arası otobüs, tren ve uçak biletlerinde indirimler sağlanacak. Aynı kart, kültürel faaliyetlere katılımda da avantajlar sunacak; sinema, tiyatro ve müze gibi etkinliklerde özel indirimler uygulanması planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat Denetimlere Devam Ediyor

Manavgat Denetimlere Devam Ediyor