Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Emekliler kan ağlıyor

Emekliler kan ağlıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olması ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü açıklaması sonra Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Cengiz, konunun seçim yatırımı olduğunu dile getirerek yapılan zammın yetersiz ve noksan olduğunu kaydetti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekliler kan ağlıyor

Konuyla ilgili olarak taban maaşların orantısal olarak artmadığını ve 7 bin 500 TL’den fazla emekli maaşı alan emeklilere zam yapılmayacağını aktaran Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, “Biz en başından beri bu yapılan artışları yetersiz bulmuştuk. Mart ayı içerisinde yapılan zamların anlamsız hale geleceğini söylemiştik ve öyle de oldu. Erdoğan’da bunu biliyor. Yapılan zamda hazine yardımı biçiminde. En düşük emekli maaşına 2 bin TL’lik bir hazine yardımı koydu. 7 bin 500 TL’nin üzerinde zam alan bir emekli yapılan zamdan yararlanamayacak.  Bu bir seçim yatırımıdır. Seçime yönelik bir ataktır. Emekliler seçimden seçime ağızlarına çalınacak bir parmak balla taleplerini çözüldüğünü düşünmüyorlar. Bu nedenle iktidarı ciddiyete davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“ZAM TÜM EMEKLİLERE VERİLSİN”

Genel Başkan Zeynel Abidir Ergen, “Hazine yardımının anlamı Temmuz’da yapılacak olan zammın enflasyon oranları belli olduktan sonra taban maaşlı emeklinin üzerinden bir zam olacaktır. Seçim yatırımını çok doğru bulmuyoruz. Olması gereken taban maaşlarına bir zammın yapılması ve orantısal olarak tüm emeklilere bunun yansıtılmasıdır. Aylık Bağlanma Oranı yasasının elden geçirilmesi gerekiyor. Taban maaşlarının düşük olmasının nedeni 2008 yılında AKP iktidarı tarafından çıkarılan 5510 sayılı yasadır. Bugün bunların sancılarını çekiyoruz. 2000 öncesi emekli maaşı bağlama oranı esas alınmalıdır. Bayram ikramiyelerinin asgari ücret tutarına çıkarılması gerekmektedir. Bayram ikramiyeleri asgari ücret düzeyine çıkarılmalıdır. 2 bin lira yapılan zam yine hazineden karşılanacak. Taban maaşta yükseltme yapılmadı. Bayram ikramiyesinde ise kaynak var ama kullanılmıyor. Taleplerimizi basın açıklamaları ile de güçlendireceğiz. Alanlarda olacağız” dedi.

Nuri Cengiz

“ÇÖZÜM MİLLET İTTİFAKI”

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Yapılan zammın seçim yatırımı olduğunu herkes biliyor” diyerek AKP iktidarına yüklendi. Başkan Cengiz, “En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalı. Biz bu durumu en başından itibaren savunduk. Yapılan iyileştirme eksik ve yetersizdir. Daha önce yapılması gereken bir durum şimdi kısmi olarak yapıldı ve çok büyük eksiklikleri var. Bugün emeklimize verilen 7 bin 500 TL ile 25 kilogram kıyma alınabiliyor. Emeklimize yapılan zam lütuf değildir. Mutabakat metnimizde bulunan intibak yasasını iktidara geldiğimizde çıkaracağız. Aylık bağlanma oranını düzelteceğiz. AKP’nin faaliyetif seçim yatırımları ile milletimizin sorunları çözülmez. Kalıcı çözümler Millet İttifakı’nın iktidarında Genel Başkanı’mız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşecektir” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Konteyner gönderdik prefabrik okul değil”

“Konteyner gönderdik prefabrik okul değil”