Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Emekli Antalya'dan Sürgün Ediliyor! Kira Fiyatları Emeklinin Belini Büktü

Emekli Antalya'dan Sürgün Ediliyor! Kira Fiyatları Emeklinin Belini Büktü

Yoksulluğun pençesindeki emekliler geçim sıkıntısı ile boğuşurken en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olmasına büyük tepki gösterdi. Ülkenin en düşük gelir grubu olan emekliler ile Konyaaltı Emekli Kahvesi’nde görüşen Akdeniz Gerçek’e emekliler adeta dert yandı. Bir çok emekli Antalya’da artan kira fiyatları sebebiyle daha uygun kentlere göç etmeyi konuşuyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekli Antalya'dan Sürgün Ediliyor! Kira Fiyatları Emeklinin Belini Büktü
MUHABİR: Arda KIR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon farkına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73, memur emeklileri ise yüzde 19,31 zam alacak. Ancak kök maaş sorunu sebebiyle bazı emeklilerin maaşı 10 bin TL’de kalacaktı. Son düzenleme ile en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Emekli, ‘bize sadaka mı veriyorsunuz?’ diye tepki gösterirken, emekli maaşlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağı konuşuluyor. Enflasyonun pençesinde geçim sıkıntısıyla mücadele eden milyonlarca emekli, Temmuz ayı zammının ardından en düşük emekli maaşı artışı ile bir hayal kırıklığı daha yaşadı. En düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL arttırılarak 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesine emeklilerden büyük tepki gelmişti. Konyaaltı Emekliler Kahvesi’nde emekliler ile görüşen Akdeniz Gerçek’e yapılan açıklamalarda emekli dert yandı.

Emekeli

“EVİ OLMAYAN EMEKLİ ANTALYA’DA YAŞYAMIYOR”

Ev sahibi olmayan emekliler Antalya’da artan kira fiyatları sebebiyle daha uygun kentlere gitmeyi düşünüyor. Resmi rakamlara göre Antalya’da 400 bin emekli yaşıyor. Antalya’da artan kira fiyatları sebebiyle bir çok emekli de Antalya’dan taşınma düşüncesi olduğu ifade edilirken, geçmişte emekli kenti olarak Antalya’nın artık emekliler için sürgün kenti olduğu dile getirildi. Evi olmayan emeklilerin çok daha zor durumda olduğunu ifade eden memur emeklisi, kirasını ödedikten sonra elinde 9 bin TL gibi bir tutar kaldığını ifade etti. Eşinin de emekli olduğunu ifade eden, memur emeklisi eve giren 2 maaşın toplamının yüzde 30’unun kiraya gittiğini belirtti. Antalya’dan taşınma düşüncesi olduğunu ifade eden memur emeklisi, kirası daha uygun olan daha sessiz bir kente taşınma durumları olduğunu aktardı.

Whatsapp Image 2024 07 18 At 11.57.44

“LİSE MEZUNU EMEKLİ POLİSLERİN MAAŞLARI İYİLEŞTİRİLSİN”

Emekli kahvesinde emeklilerin sorunlarını dinleyen Akdeniz Gerçek’e konuşan lise mezunu emekli polis memuru olan bir yurttaş 16 bin 800 TL emekli maaşı aldığını belirtti. Üniversite mezunu emekli polis memurlarının ise 25-26 bin TL civarında maaş aldıklarını ifade eden emekli polis, bu durumla ilgili düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. 30 yıl boyunca ülkeye hizmet ettiğini kaydeden emekli polis memuru asgari ücretin altında maaşla yaşamaya çalıştığını dile getirdi.

“MEZARDA EMEKLİ OLMAYALIM”

En düşük emekli maaşı olan 12 bin 500 TL aylık alan bir işçi emeklisi, sosyal hayatlılarının çok kısıtlı olduğunu ifade etti. Belediyelerin sosyal alanlarından faydalandıklarını ifade eden işçi emeklisi zor ekonomik şartlarda hayatlarına devam ettiklerini kaydetti. 1 ay önceye kadar emekli olmasına rağmen çalıştığını belirten işçi emeklisi, emeklilerin mezarda emekli olabileceklerini düşündüğünü ifade etti.

550 Bin Tl’nin 32 Günlük Getirisi Ne Kadar

ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENCİ OKUTMAK ZORLAŞTI

14 bin 200 TL emekli maaşı aldığını ifade eden bir emekli ise, çocuğunun üniversite okuduğunu belirterek, ekonomik açıdan zorlandıklarını belirtti. Eşinin de emekli olduğunu ancak üniversiteye giden çocuğu için çalışmaya devam ettiğini ifade eden emekli, üniversitede öğrenci okutmanın çok zor bir hale geldiğini dile getirdi. Maaşının yarısının kiraya gittiğini dile getiren emekli, eşinin emekli maaşı ve çalıştığı işten aldığı kazanç ile zar zor geçindiklerini belirtti.

“EVİMİZ OLMASA GEÇİNEMEYİZ”

En düşük emekli maaşı olan 12 bin 500 TL aylık alan emekli karı koca ise, evlerinin kendilerine ait olduğunu belirterek, ‘evimiz olmasa geçinemeyiz’ dedi. Geçim sıkıntısı sebebiyle emeklilerin tadını çıkaramadıklarını dile getiren emekli çift torunlarına harçlık veremediklerini, çocuklarına maddi olarak destek olamadıkları için üzgün olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş Başkanı Arat: 'En kilit konu şeffaflıktır'

Beşiktaş Başkanı Arat: 'En kilit konu şeffaflıktır'