Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Elektronik Devi Binlerce Çalışanı İşten Çıkaracak

Elektronik Devi Binlerce Çalışanı İşten Çıkaracak

Toshiba, elektronik üretim sektörünün devlerinden biri olarak bilinir. Ancak son haberlere göre, şirketin yaklaşık 4 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlandığı belirtiliyor. İşte detaylar .

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elektronik Devi Binlerce Çalışanı İşten Çıkaracak
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Toshiba, elektronik üretim sektörünün devlerinden biri olarak bilinir. Ancak son haberlere göre, şirketin yaklaşık 4 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Toshiba’nın İşten Çıkarma Kararı

Japonya merkezli elektronik üreticisi Toshiba, ülke içindeki çalışan sayısının yüzde 6’sına denk gelen 4 bin personelini işten çıkaracağını duyurdu. Toshiba Üst Yöneticisi (CEO) Şimada Taro, bu durumu “acı veren bir karar” olarak nitelendirdi ve “Toshiba’nın, bir 100 yıl daha hayatta kalması için bu gerekli.” dedi.

Toshiba’nın Finansal Durumu

Son dönemde Toshiba’nın finansal kayıplar yaşadığı iddia ediliyor. Bu durum, şirketin yeniden yapılanma sürecine girmesine ve personel sayısını düşürmesine neden olabilir.

İşten Çıkarmaların Zamanlaması

Toshiba’nın, kasım ayına kadar ülke içinde 4 bin personelini işten çıkaracağı belirtiliyor. CEO Taro, “Güçlü bir sorumluluk duygusu hissettiğini” vurgulayarak firmanın “halkın ihtiyaç duyduğu bir işletmeye dönüşmesi” gerektiğini söyledi.

Toshiba’nın Gelecek Planları

Şimada Taro, Toshiba’yı tekrar büyüme yoluna koymayı hedeflediklerini belirtti. Ancak, Toshiba’nın Nisan 2023-Mart 2024 dönemini kapsayan 2023 mali yılında 74,8 milyar yen (481 milyon dolar) net zarar açıklaması, bu hedefin ne kadar zor olacağını gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın alacaklar dikkat: Gram altın ve çeyrek altın fiyatları 17 Mayıs 2024 Cuma

Altın alacaklar dikkat: Gram altın ve çeyrek altın fiyatları 17 Mayıs 2024 Cuma