Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Elektrik faturalarında kademeli zam dönemi başlıyor

Elektrik faturalarında kademeli zam dönemi başlıyor

Elektrik faturalarına kademeli zam geliyor. Yeni fiyatlandırma modeli 2025'te başlayacak. Üst gelir grubunun etkileneceği belirtiliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elektrik faturalarında kademeli zam dönemi başlıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Elektrik faturalarına kademeli zam geliyor. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, daha fazla tüketimin daha yüksek maliyetle sonuçlanacağı yeni fiyatlandırma modelini açıkladı. Bu düzenleme, 2025 yılında yürürlüğe girecek ve özellikle üst gelir grubunun daha fazla etkilenmesi bekleniyor. Ancak, bu grubun belirlenmesi konusunda çeşitli tartışmalar yaşanıyor.

Tartışmalı Tüketim Limitleri

Bazı uzmanlar, belirlenen tüketim limitinin adaletsiz olabileceğine dikkat çekiyor. Bu durum, elektrik kullanımında sınırlamalar getirilmesi gerektiği yönünde bir tartışma ortamı yaratmış durumda. Uzmanlar, bu düzenlemenin Ekim ayında yapılacak elektrik zamlarına hazırlık olarak görüldüğünü ifade ediyor.

Elektrik faturalarında kademeli zam dönemi başlıyor

Tüm Tüketicileri Etkileyecek

Makina Mühendisleri Odası'ndan Oğuz Türkyılmaz, artışın yalnızca üst gelir grubunu değil, tüm tüketicileri etkileyeceğini belirtiyor. Diğer yandan, Olgun Sakarya, elektrik tarifelerinin zaten yüksek olduğunu ve yeni zamların tüketici üzerindeki yükü artıracağını vurguluyor.

Devletin Sübvansiyon Açıklaması

Bakan Bayraktar, devletin elektrik ve doğalgaz faturalarının yüzde 60'ını karşıladığını öne sürse de, uzmanlar bu açıklamanın doğru olmadığını savunuyor. Sübvansiyonların yalnızca enerji bedeli üzerinden yapıldığı, diğer kalemlerin ise doğrudan tüketiciye yüklendiği ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gündoğmuş’ta Asfalt Yüklü Kamyon Alev Aldı: Kullanılamaz Hale Geldi

Gündoğmuş’ta Asfalt Yüklü Kamyon Alev Aldı: Kullanılamaz Hale Geldi