Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ekonomik çöküşün izleri icra dosyalarını patlattı!

Ekonomik çöküşün izleri icra dosyalarını patlattı!

Yüksek enflasyon ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle kredi kartlarına sığınan vatandaşlar, borçlarını ödeyemedikleri için icra sürecine düşüyorlar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekonomik çöküşün izleri icra dosyalarını patlattı!

Kamer Durdu 

İcra dosyalarının son bir yılda %58,9 artış gösterdiği belirtiliyor.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, vatandaşların gelirlerinin yetersiz olduğunu ve temel giderlerini karşılamakta zorlandıklarını dile getirerek, bu nedenle kredi ve kredi kartı borçlarının arttığını ifade etti. Ayrıca, yüksek enflasyon ve ekonomik sorunlar nedeniyle vatandaşların bankalara borçlanmak zorunda kaldığını ve AKP iktidarının ekonomi politikalarını eleştirdi.

Öztunç, 16 Haziran ile 1 Eylül arasında günlük ortalama 26 bin yeni icra dosyasının oluşturulduğunu ve bu süreçte toplamda 2 milyon 24 bin yeni icra dosyasının gelmiş olduğunu belirtti. Ayrıca, 1 Ocak ile 1 Eylül 2023 tarihleri arasında icra dairelerine gelen yeni dosya sayısının geçen yılın aynı dönemine göre %58,9 oranında artarak 9 milyon 307 bin olduğunu ifade etti. Açılan dosyaların UYAP üzerinden izlendiğini ve icra dairelerinde bekleyen dosya sayısının 21 milyon 708 bin olduğunu da paylaştı.

Ali Öztunç, vatandaşların bankalara ve finans kuruluşlarına olan bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 18-25 Ağustos haftasında 40,5 milyar lira artarak 2 trilyon 374 milyar liraya ulaştığını belirterek, tüketici kredilerinin yılbaşından bu yana %31,6 oranında artış gösterdiğini ve kredi kartı borç bakiyelerinin ise %98 oranında artarak 901 milyar liraya yükseldiğini açıkladı. Ayrıca, vatandaşların TOKİ'ye olan 46 milyar lira taksitli konut borcu olduğunu da ekledi.

Öztunç, vatandaşların gelirlerinin büyük bir kısmının kredi ve kredi kartı borçlarına gittiğini ve 18-25 Ağustos haftasında tüketici kredilerinde 15,5 milyar lira, kredi kartı borç bakiyelerinde ise 25 milyar liralık artış yaşandığını ifade etti. Son olarak, vatandaşların bankalara ödediği faizin 171,2 milyar TL'ye ulaştığını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hadise Antalya'yı coşturdu. İşte o anlar

Hadise Antalya'yı coşturdu. İşte o anlar