Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ekim'de kiralar rekor kırabilir!

Ekim'de kiralar rekor kırabilir!

Türkiye’de asgari ücretin açlık sınırının altında kalması ve enflasyonun etkisiyle ev kiraları yeniden yükseliyor. Uzmanlar, özellikle Ekim ayında kira artışlarının hızlanacağını öngörüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekim'de kiralar rekor kırabilir!
KAYNAK: Haber Merkezi

Son dönemde Türkiye’deki maliyet artışları, özellikle asgari ücretliler ve kiracılar üzerinde büyük bir baskı oluşturdu. Asgari ücretin açlık sınırının altında kalması ve artan enflasyon, kiraların yükselmesine neden oldu. Kiralardaki yüzde 25’lik artış sınırı da yeterli çözüm sağlamadı ve bu sınır kaldırıldı. Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar mahkemeye taşındı ve Ekim ayı için kira artışlarında dikkat çekici bir artış bekleniyor.

Kira Artışında Ekim Alarmı

Türkiye genelinde her şeyin fiyatı artarken, ev kiraları da bu durumdan nasibini aldı. Eylül ayında kiralarda görülen yavaşlama, Ekim ayında tersine dönecek. Uzmanlar, Ekim ayında kira artışlarının yeniden hızlanacağı uyarısında bulunuyor. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, kira enflasyonunda bir yavaşlama görüldüğünü belirtmişti, ancak Ekim’de durumun değişmesi bekleniyor.

İstanbul'da Kira Fiyatları Yükseliyor

İstanbul'daki yüksek kira fiyatları, büyük ölçüde şehir içi göç ve üniversitelerin açılmasıyla daha da yükselecek. Sektör yetkilileri, Ekim ayında kiralarda önemli bir artış yaşanabileceğini öngörüyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin büyük şehirlerdeki taşınma hareketliliği, kira fiyatlarını daha da artırabilir.

Kiralar Ne Kadar Artacak?

Gayrimenkul uzmanı Olcay Selvi, İstanbul’daki kira artışlarına dikkat çekti. Selvi, "İstanbul’da 100 metrekarelik bir dairenin kira ortalaması 20 bin TL civarındaydı. Ekim ayında uygulanacak kira zamlarıyla bu rakamın 33 bin TL civarına çıkması bekleniyor. Şu anda ise aynı dairenin boş fiyatı 25 bin ile 27 bin TL arasında değişiyor" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ali Yerlikaya’dan Siberağ-5 Operasyonu: 54 Gözaltı 20 Tutuklama

Ali Yerlikaya’dan Siberağ-5 Operasyonu: 54 Gözaltı 20 Tutuklama