Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Dudak uçuklatan fiyatlardan otomobile talep azaldı

Dudak uçuklatan fiyatlardan otomobile talep azaldı

İkinci el otomobil piyasası talebi yüzde 60 azaldı fahiş fiyatlarla alınanlar bayilerde kaldı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dudak uçuklatan fiyatlardan otomobile talep azaldı
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Son dönemde uzun süredir gündemde olan fahiş ikinci el otomobil fiyatlarına Ticaret Bakanlığının müdahalesi ve yeni düzenlemeler sonucu istikrar getirildi. Noterlerde yoğunluk azalırken, otomobil bayileri eski fiyatlarla alınan araçların ellerinde kaldığını belirtti. İkinci el otomobil satıcıları, yeni fiyatlandırmalarla alınan araçların kolayca satıldığını ancak eskiden alınan araçların satışının zor olduğunu ifade etti.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, ikinci el otomobil piyasasının son üç aydır durgun olduğunu ve bazı marka modellerde yüzde 5-10 oranında indirimlerin yapıldığını belirtti. Yapılan düzenleme ile noterlerde çok sayıda araç alıp satan kişilere sınırlama getirildi, bu durum hem ikinci el otomobil sektörünü durgunlaştırdı hem de noterlerdeki yoğunluğu azalttı.

Pandemi döneminde otomobil fiyatlarının ciddi şekilde arttığını hatırlatan Ertemel, talebin yüzde 60 azaldığını söyledi. Oto galeri sahibi Ahmet Gürkan Keleş ise eskiden alınan araçların ellerinde kaldığını ve yeni fiyatlarla alınan araçların daha rahat satıldığını belirtti. Eskiden şişirilmiş fiyatlarla alınan araçların satışının zor olduğunu ifade etti.

Otomobil bayilerinin yeni fiyatlarla araçları satmaya başladığını ve bazı markaların sıfır faizli veya vadelendirilmiş kampanyalar düzenlediğini söyleyen Ertemel, ikinci el otomobil piyasasının bu kampanyalardan etkilendiğini belirtti. Ayrıca, noterlerdeki yoğunluğun da yeni düzenlemelerle ortadan kalktığını belirtti.

otomobil-iv75_cover

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cedi ve Alperen, NBA'de sezona mağlubiyetle başladı

Cedi ve Alperen, NBA'de sezona mağlubiyetle başladı