Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Dondurma fiyatlarına büyük zam! Bir top dondurmanın fiyatı şaşırttı

Dondurma fiyatlarına büyük zam! Bir top dondurmanın fiyatı şaşırttı

Dondurma fiyatları gökyüzüne mi uçuyor? Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmanın fiyatlarındaki artış gündemi sarsıyor. İnsanlar, bu yüksek fiyat artışına sosyal medyada tepki gösteriyor. Marketlerdeki dondurma fiyatlarındaki artış da dikkat çekiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dondurma fiyatlarına büyük zam! Bir top dondurmanın fiyatı şaşırttı
KAYNAK: Haber Merkezi

Yaz mevsiminin serinletici lezzeti olan dondurma, artan maliyetlerle birlikte ciddi bir fiyat artışı yaşıyor. Eskiden sıcak günlerin kurtarıcısı olan dondurma, şimdi lüks bir tada dönüşmüş durumda.

Dondurma Fiyatları Uçuk Seviyelere Mi Çıktı?

Türkiye genelinde hizmet veren büyük bir marka, sadece 1 kilogram dondurmayı 750 TL'ye satıyor. Bu markada, 1 top dondurmanın fiyatı 60 TL iken, karışık dondurmanın kilogramı 800 TL ve fıstıklı dondurmanın kilogramı ise 900 TL olarak belirlendi.

Dondurma Fiyatları Et Fiyatlarını Geçti!

Fiyatların bu kadar yükselmesiyle birlikte, insanlar arasında "Dondurma fiyatları et fiyatlarını geçti" şeklinde yorumlar yapılıyor. Marketlerde satılan dana etinin kilogram fiyatı 500-600 TL civarında seyrederken, sadece bir kilogram dondurma alabilmek için 750 TL gibi bir rakamın ödenmesi gerekiyor.

Dondurma fiyatlarına büyük zam! Bir top dondurmanın fiyatı şaşırttı

Sosyal Medyada Şaşkınlık Uyarısı!

Sosyal medya kullanıcıları, dondurma fiyatlarındaki artışa şaşkınlıkla tepki gösteriyor. Görenler, "Acaba altın suyuna mı bandırıldı?" şeklinde yorumlarda bulunuyor.

Dondurma Etiketlerinde Büyük Artış!

Marketlerde satılan dondurma etiketleri de dikkat çekiyor. 2023 yılında satılan aynı dondurmalar ile 2024 yılında satılan dondurma arasında fiyatların neredeyse yüzde yüz arttığı gözlemleniyor. Tekli dondurmalarda en ucuzu 10 TL iken en pahalısı 45 TL olarak gözlemlenirken, kutu olarak satılan dondurmaların en ucuzunun 140 TL'den başlayan fiyat etiketlerinin olduğu görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
13 yaşındaki Selina Çukur Almanya Boks Şampiyonası'nda şampiyon oldu

13 yaşındaki Selina Çukur Almanya Boks Şampiyonası'nda şampiyon oldu