Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Doğal gaz tüketimi ücretsiz hale getirilmişti: Peki ya şimdi?

Doğal gaz tüketimi ücretsiz hale getirilmişti: Peki ya şimdi?

Doğal gaz tüketimine ilişkin ücretsiz destek, Nisan 2024'e kadar uzatılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan açıklamalarla doğal gaz tüketimi konusunda vatandaşlara sağlanan desteğin devam edeceğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Doğal gaz tüketimi ücretsiz hale getirilmişti: Peki ya şimdi?
KAYNAK: ANKA

Geçtiğimiz yıl genel seçimler öncesinde alınan bir kararla, 25 metreküpe kadar olan doğal gaz tüketimi bir yıl boyunca ücretsiz hale getirilmişti. Ancak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamalarına göre, bu uygulamanın devam etmeyeceği belirtildi.

Yeni Karar Ne Getiriyor?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre, konut, ibadethane ve cem evi aboneleri için sistem kullanım bedelleri konusunda önemli bir değişiklik yapıldı. 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedelleri tamamen karşılanmıştı. Ancak, 1 Mayıs 2024'e kadar tahakkuk edecek sonraki faturalarda 25 standart metreküpe kadar olan doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri bakanlık bütçesinden karşılanmaya devam edecek.

Erdoğan'ın Açıklamaları

Zonguldak'ta partisinin adaylarını tanıtan Erdoğan, doğal gaz desteğinin seçim sonrası sona ereceğine işaret etti. "Filyos’taki törenimizde müjdesini verdiğimiz ücretsiz doğal gaz desteğimizi halen sürdürüyoruz." dedi. "İlk ay konutlardan hiçbir ücret almadık. Yani vatandaşlarımızın doğalgaz faturasını, devlet olarak biz ödedik. Nisan ayından beri 25 metreküplük miktarı faturalardan düşüyoruz. Bu uygulamayı Nisan 2024 dönemine kadar devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın bütçesine toplam 88 milyar lira tutarında destek sağlamış olacağız."

Sonuç

Doğal gaz tüketimi konusunda alınan kararlar ve uygulamalar, vatandaşların bütçelerini önemli ölçüde etkilemektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, doğal gaz tüketimine ilişkin ücretsiz desteğin Nisan 2024'e kadar devam edeceğini gösteriyor. Bu destek, birçok ailenin ekonomisine olumlu bir etki yapmaya devam edecek gibi görünmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa'da Yolcu Minibüsü Bisiklete Çarptı: 1 Ölü 1 Ağır Yaralı

Bursa'da Yolcu Minibüsü Bisiklete Çarptı: 1 Ölü 1 Ağır Yaralı