Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Dev iki sigorta şirketi iflas etti! Bir günde 120 bin poliçe iptal oldu

Dev iki sigorta şirketi iflas etti! Bir günde 120 bin poliçe iptal oldu

İki dev sigorta şirketi iflas etti, SEDDK yönetimlerine kayyum atadı. Büyük kriz sektörü sarstı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dev iki sigorta şirketi iflas etti! Bir günde 120 bin poliçe iptal oldu

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Günler önce, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), mevzuata aykırı işlemler ve kötü yönetim gerekçesiyle Türkiye'de faaliyet gösteren iki sigorta şirketine tedbir kararı almıştı. 28 Kasım tarihli açıklamada, söz konusu şirketlere ait poliçelerin iptal edileceği ve sektörde endişe yaratıldığı belirtilmişti.

İFLAS BAYRAĞI: GRI SİGORTA VE MELLCE SİGORTA

Son gelişmelere göre, yılda 1,2 milyar liralık poliçe kesen Gri Sigorta ve Mellce Sigorta şirketleri iflas etti. SEDDK, bu şirketlere el koydu ve yönetimlerine kayyım atandı.

MÜŞTERİ MAĞDURİYETİ: POLİÇELER İPTAL EDİLDİ

İflas eden şirketlerden 120 bin kişinin kasko, iş yeri ve konut sigortası için poliçe yaptırdığı ortaya çıktı. Şirket iflasının ardından müşterilere "poliçeniz iptal edildi" mesajları gönderilince binlerce kişi, şirketlere başvurarak para iadesi talebinde bulundu. Ayrıca, bankalar, verdikleri kredilere ilişkin poliçelerin iptal edildiğini öğrenince mağdur vatandaşlara "ya yeni kasko yap ya da krediyi geri çağırırız" uyarısında bulundu.

Dev iki sigorta şirketi iflas etti! Bir günde 120 bin poliçe iptal oldu

SEDİDK HAREKETE GEÇTİ: MAĞDURİYETLER GİDERİLİYOR

Mağdur olan 118 bin kişi, SEDDK'ya başvurdu. Kurum, geçen hafta yaptığı açıklamada, mağduriyetleri gidermek için çalışmalara başlandığını duyurdu. İlk olarak devam eden hasar dosyalarının tamamlanarak araçların sigortalılara teslim edileceği belirtilirken, hasar sürecinin tamamlanmasının ardından poliçe bedellerinin ödenmesine geçileceği ifade edildi.

ÖZÜR VE TAZMİNAT ÇABASI: İPTAL EDİLEN POLİÇELER

Mevcut şirketlerden yapılan 120 bin kişinin poliçesi tamamen iptal edildi. İptal edilen poliçelerin bir kısmının para iadesi, diğer kısmının ise indirim kuponu şeklinde mağduriyetlerin giderilmeye çalışılacağı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Şimşek yeni sistemi işaret etti! Emekli maaşlarına çift zam yolda

Mehmet Şimşek yeni sistemi işaret etti! Emekli maaşlarına çift zam yolda