Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Deniz ürünleri denetimi için yeni tekne hizmete girdi!

Deniz ürünleri denetimi için yeni tekne hizmete girdi!

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri kontrolünü hızlandırmak amacıyla yeni bir tekne tahsis etti. Bu gelişmelerle ilgili bilgiler şu şekildedir:

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Deniz ürünleri denetimi için yeni tekne hizmete girdi!
KAYNAK: İHA

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri ve Yetiştiriciliği Şubesi'ne ayrılan yeni tekne, Karataş Limanı'nda suya indirildi

AW065177_04

Muğla'da bir firma tarafından üretildikten sonra TIR ile Karataş Limanı'na getirilen Su Ürünleri Kontrol Teknesi'nin suya indirilme işlemi İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu tarafından denetlendi. Teknenin suya indirilmesinin ardından, Kökçüoğlu teknede incelemelerde bulundu ve kumanda merkezi, kamara, motor gibi bölümler hakkında bilgi aldı. Bu yeni tekne sayesinde su ürünleri denetimlerinin daha hızlı gerçekleştirileceği belirtildi.

AW065177_03

Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana'nın hem tarım hem de deniz ürünleri açısından önemli bir kent olduğunu ve bu nedenle su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı konularında sıkı denetimlerin gerektiğini vurguladı. Denetimlerin insan sağlığı, deniz canlılarının korunması ve tüketiciye sağlıklı deniz ürünlerinin sunulması açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Yeni tekne, su ürünleri mühendisleri ile birlikte denizdeki avcılık faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde denetlenmesine yardımcı olacak.

AW065177_01

Bu yeni teknenin maliyeti 6 milyon 750 bin TL olarak açıklandı.

AW065177_02

Tekne, 12 metre uzunluğunda, 3.8 metre genişliğinde ve 370 beygir gücünde motora sahip. Saatte 25 knot hıza ulaşabilen bu Su Ürünleri Kontrol Teknesi, karadan 150 mil açığa kadar seyir yapma kapasitesine sahiptir.

AW065177_05

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer susuz kaldı! Su kesintisi ne zaman bitecek?

Kemer susuz kaldı! Su kesintisi ne zaman bitecek?