Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Dalaman'a yılın ilk turist kafilesi geldi

Dalaman'a yılın ilk turist kafilesi geldi

İngiltere'nin Manchester şehrinden gelen turistler, Dalaman Havalimanı'nda coşkuyla karşılandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dalaman'a yılın ilk turist kafilesi geldi
KAYNAK: İHA

Dalaman Havalimanı, İngiltere'nin Manchester şehrinden gelen 189 kişilik kafile için muhteşem bir karşılama törenine ev sahipliği yaptı. Uçaktan adım atan yolcuları, Dalaman Havalimanı yetkilileri ve çalışanları coşkuyla karşıladı. Tören kapsamında İngiliz misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu ve günün anısına özel hediyeler takdim edildi. Yolcuların işlemleri tamamlandıktan sonra ise konaklayacakları otellere geçişleri sağlandı.

Dalaman'a Yılın Ilk Turist Kafilesi Geldi (3) Result

Dalaman Havalimanı Turizmin İyi Yıllarını Yaşıyor

Dalaman Havalimanı, geçtiğimiz yıl 5 milyonuncu yolcusunu karşılayarak dikkatleri üzerine çekmişti. 2023 yılının ilk 10 ayında hizmet verilen yolcu sayısının pandemi öncesi turizmin en iyi yılı olan 2019'a göre yüzde 6,5; bir önceki yıl 2022'ye göre ise yüzde 15,2 arttığı açıklanmıştı. 

Dalaman'a Yılın Ilk Turist Kafilesi Geldi (2) Result

2024 Yılında Dalaman Havalimanı'nın Performansı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin verilerine göre, 2024 yılının Ocak ayında Dalaman Havalimanı, 77 bin 722 yolcuya hizmet verdi. Bu süre zarfında bin 256 uçak trafiği yaşanırken, havalimanından 610 ton yük taşındığı öğrenildi. 

İngiliz Turistlerin Memnuniyeti

Sezonun erken başlamasıyla birlikte İngiliz turistler, Dalaman bölgesini tercih etmeye devam ediyor. Özellikle Marmaris ve Fethiye gibi popüler destinasyonlar, turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Misafirperverliklerinden dolayı havalimanı yetkililerine teşekkür eden turistler, Türkiye'deki tatillerinden büyük keyif aldıklarını belirttiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan açıkladı: 4.8 milyar TL'lik destek hesaplara yatırıldı

Bakan açıkladı: 4.8 milyar TL'lik destek hesaplara yatırıldı