Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Çukurova Havalimanı açılıyor! İşte tarihi

Çukurova Havalimanı açılıyor! İşte tarihi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı’nın açılış tarihini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çukurova Havalimanı açılıyor! İşte tarihi
KAYNAK: Haber Merkezi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nın 10 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, kamu kaynağı kullanılmadan 800 hektar alan üzerine inşa edilen ve 8 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanından 25 yılda 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edileceğini belirtti.

Çukurova Havalimanı Açılıyor! İşte Tarihi 2

Tüm Çukurova'ya Hizmet Edecek

Bakan Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın Türkiye’nin en önemli havacılık yatırımlarından biri olduğunu vurgulayarak, 'Başta Adana ve Mersin olmak üzere tüm Çukurova’ya hizmet edecek havalimanımız 10 Ağustos’ta hizmete açılacak.' dedi. Türkiye'nin 4 saatlik uçuş süresiyle 67 ülkenin merkezinde olduğunu belirten Uraloğlu, '2053 hedeflerimiz doğrultusunda aktif havalimanı sayımızı 61’e çıkaracağız. Çukurova Havalimanı bu amaca önemli bir katkı sağlayacak.' ifadelerini kullandı.

8 Milyon Yolcu Kapasiteli

Bakan Uraloğlu, CAT-II standartlarında inşa edilen 3 bin 500 metre uzunluğundaki pistin, en geniş gövdeli yolcu uçaklarının iniş kalkış yapmasına uygun olduğunu açıkladı. Çukurova Havalimanı’nın 8 milyon yolcu kapasitesinin, bölgenin ve ülkenin turizmine ve ticaretine güç katacağını belirten Uraloğlu, havalimanının Türkiye’nin kargoda ikinci büyük HUB’ı ve Orta Doğu’ya açılan kapısı olacağını vurguladı.

Çukurova Havalimanı Açılıyor! İşte Tarihi 4

Çukurova Havalimanı Kapasitesi

Çukurova Havalimanı’nın 110 bin metrekare kapalı alanlı terminal binası, 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekare apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekare kargo apronu ve 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekare genel havacılık apronu ile donatıldığını ifade eden Uraloğlu, yatırımın 244,5 milyon avro olduğunu belirtti. Ayrıca, 25 yıl içerisinde 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edileceğini ekledi.

3 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak

Bakan Uraloğlu, Çukurova Havalimanı’nın 3 bin kişiye istihdam yaratacağını ve Mersin, Adana gibi çevre illere büyük ekonomik, ticari ve turistik katkılar sağlayacağını belirtti. Ayrıca, havalimanının bölgedeki uluslararası ticaret rolünü güçlendireceğini ve yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu kolaylaştıracağını ifade etti.

Çukurova’nın Uluslararası Ticaretteki Rolü

Uraloğlu, havalimanının acil ve kritik malzemelerin zamanında teslimatını sağlayarak tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine yardımcı olacağını, bu sayede bölgedeki işletmelerin daha geniş pazarlara açılacağını ve ihracat potansiyellerinin artacağını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Side Kültür Günleri Antalya’da Coşkuyla Başladı

Side Kültür Günleri Antalya’da Coşkuyla Başladı