Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Cevdet Yılmaz'dan cari açık değerlendirmesi: "OVP hedefine ulaşılacak"

Cevdet Yılmaz'dan cari açık değerlendirmesi: "OVP hedefine ulaşılacak"

Cevdet Yılmaz, dış ticaret açığındaki iyileşme ve hizmet gelirlerindeki artış sayesinde cari açığın azaldığını belirtti. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cevdet Yılmaz'dan cari açık değerlendirmesi: "OVP hedefine ulaşılacak"
KAYNAK: İHA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dış ticaret açığındaki iyileşme ve hizmet gelirlerindeki artış sayesinde cari açığın azalmaya devam ettiğini belirterek, 2024 sonunda OVP’de öngörülen yüzde 1,7 hedefinin rahatlıkla tutturulacağını ifade etti.

Cari açıkta olumlu gidişat devam ediyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, azalan cari açığa ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, dış ticaret açığındaki düzelmenin hizmetler dengesinin de desteğiyle cari işlemler dengesinde sürdürülebilir bir iyileşme sağladığını belirtti. Ağustos 2024 verilerine göre, cari işlemler dengesinin Haziran ve Temmuz aylarından sonra bir kez daha fazla verdiğini dile getiren Yılmaz, "Ağustos ayında cari işlemler dengesi 4,32 milyar dolar fazla verdi. Yıllıklandırılmış cari açık ise 11,25 milyar dolara geriledi" dedi.

OVP'deki yüzde 1,7 hedefi rahatlıkla tutturulacak

Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde öngörülen yüzde 1,7 hedefine ulaşılmasının mümkün olduğunu vurgulayan Yılmaz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Makroekonomik ve finansal göstergelerden aldığımız olumlu sonuçlar, uyguladığımız ekonomi programının etkinliğini ortaya koyuyor. Dış ticaret açığımızdaki iyileşme ve hizmet gelirlerimizin artmasıyla cari açığın azalmaya devam etmesini bekliyoruz. 2024 yılı sonunda cari açığın milli gelire oranı için OVP’de belirlediğimiz yüzde 1,7 hedefimize rahatlıkla ulaşmayı öngörüyoruz."

Cevdet Yılmaz'ın Dış ticaret açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; “Azalan cari açık, makro finansal istikrarı güçlendirerek dezenflasyon sürecine katkı sağlamaya devam ediyor. Dış ticaret açığındaki iyileşmeye hizmetler dengesinin de destek vermesiyle cari işlemler dengesindeki olumlu gidişatın 2024 yılı ağustos ayında da korunduğunu görüyoruz. Cari işlemler dengesi 2024 yılı haziran ve temmuz aylarından sonra ağustos ayında da 4,32 milyar dolar fazla verdi. 2024 yılı ağustos ayı itibariyle yıllıklandırılmış cari açık 11,25 milyar dolara geriledi. Makroekonomik ve finansal göstergelerden aldığımız olumlu sonuçlar, uyguladığımız Ekonomi Programımızın etkinliğini göstermektedir. Dış ticaret açığımızdaki iyileşme ve hizmet gelirlerimizin artmasıyla cari açığın azalmaya devam etmesini ve 2024 yıl sonunda cari açığın milli gelire oranı için OVP’de öngördüğümüz yüzde 1,7 hedefimize rahatlıkla ulaşmayı öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da darp ettiği karısının baba evine molotof attı!

Adana'da darp ettiği karısının baba evine molotof attı!