Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Cep telefonu tarifelerine yüzde 65 zam

Cep telefonu tarifelerine yüzde 65 zam

Mobil haberleşme hizmetlerinde yeni ücret tarifesi yüzde 65 arttı! Yurtiçi aramalar, uluslararası aramalar ve diğer hizmet bedelleri yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cep telefonu tarifelerine yüzde 65 zam
KAYNAK: Haber Merkezi

1 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe giren yeni mobil haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi yıllık olarak yüzde 65 artırıldı. Bir önceki tarifeye kıyasla bu artış yaklaşık olarak yüzde 28'e ulaştı.

Yeni ücret tarifesi çerçevesinde, yurtiçi aramaların dakikası 3 lira 12 kuruşa, uluslararası aramaların dakikası ise 31 lira 35 kuruşa yükseldi. Ayrıca, hat devir ücretleri 59.83 TL'ye, isim değişikliği ve unvan değişikliği hizmetlerinden 40.86 TL'ye, numara değişikliği hizmetleri için ise 136.52 TL'ye çıkarıldı.

SIM kartı değişikliği işlemlerinde, garanti kapsamındaki işlemler ücretsiz olarak devam ederken, kayıp, çalıntı ve kullanıcı hatası sonucu değiştirilecek SIM kartlarından 136.52 TL ücret alınacak.

Ayrıntılı Görüşme Bilgileri ve SMS Ücretleri

Kullanıcılar, faturalarında detaylı görüşme ücretlerini görmek istediklerinde, her bir ayrıntı sayfası için faturalarla birlikte 4 lira 9 kuruş ödeyecekler. SMS ücretleri ise yurtiçi için 2 lira 23 kuruş, yurtdışı için ise 5 lira 51 kuruş olarak belirlendi.

Bilinmeyen numaraları arama hizmetinin dakikalık bedeli ise 8 lira 84 kuruş olarak güncellendi. Mobil Azami Ücret tarifesi, yılda iki kez güncellenmek üzere, 1 Nisan ve 1 Ekim tarihlerinde revize edilecek. Turkcell, Türk Telekom Mobil ve Vodafone gibi mobil operatörler, bu tarifede belirlenen ücretlerin üzerinde bir fiyat talep edemeyecekler.

Yurtdışından Getirilen Cihazların Kayıt Süresi Uzatılabilecek

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin resmi açıklamasına göre, yurtdışında ikamet eden ve yanlarında mobil cihaz getiren vatandaşlar, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini, iki defa olmak üzere 30'ar günlük sürelerle toplamda 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji'den toz taşınımı alarmı: 5 il için sağanak uyarısı!

Meteoroloji'den toz taşınımı alarmı: 5 il için sağanak uyarısı!